شفا آنلاین:محققان دانشگاه کویین مری لندن با استفاده از یک مکانیسم خاص پرده از راز آسیب های وارد شده به تاندون ها برداشتند.آنها با انجام تحقیقاتی دریافتند حمل بار اضافی مهمترین عامل آسیب به تاندون ها در میانسالی است .
به گزارش شفا آنلاین، از پایگاه پلاس وان، تاندون به بافت محکم و قابل انعطافی گفته می شود که رابط بین عضله و استخوان است. این نوار سفید متمایل به زرد، حتی تحت کشش بسیار زیاد نیز مقاومت می کند و پاره نمی شود.
قسمت اعظم این بافت از پروتئینی به نام کلاژن ساخته می شود. وظیفه اصلی تاندون انتقال نیروی عضلات به استخوان و حرکت دادن آن است؛ به علاوه تاندون در برخی مواد مانند فنر عمل می کند و نیرو را در خود ذخیره می کند و در صورت لزوم، نیروی ذخیره شده را آزاد می کند.
افراد مسن معمولا در معرض آسیب تاندون قرار دارند و از این عارضه رنج می برند. آسیب تاندون در اسب همانند انسان است؛ به همین دلیل محققان دانشگاه کویین مری لندن و دانشگاه لیورپول تحقیقات جدیدی را روی تاندون های آسیب دیده اسب آغاز کردند تا دلیل اصلی این آسیب را روشن کنند.
نتایج تحقیقات نشان می دهد که تاندون از زیرواحدهایی موسوم به fascicle ساخته شده است که ساختاری فنرمانند و مارپیچ دارند. آسیب دیدن این ساختارهای مارپیچی عملکرد تاندون را مختل می کند و با درد زیاد همراه است.
خاصیت کشسانی تاندون ها نیزبه دلیل وجود همین ساختار فنری است.
در ادامه تحقیقات آمده است که حمل بار زیاد مهمترین عامل بازشدن این ساختارهای فنری و آسیب به تاندون هاست.
رعایت اصول بهداشتی و نرمش، مهمترین عامل در جلوگیری از آسیب تاندون ها گزارش شده است.
ک/س
ایرنا