شفا آنلاین : یک کارشناس طب سنتی گفت: هنگام صرف غذا مطالب شادی آور بیان شود؛ خنده برای تحریک جهاز هاضمه مفید بوده و جنبش آن را زیاد کرده، در نتیجه جذب غذا بهتر صورت گرفته،همچنین خنده و شادی موجب تحریک بیشتر رودهها شده و برای دفع مواد زائد مفید است.
به گزارش شفا آنلاین ، سید جواد علویش، درباره حفظ سلامت معده از دیدگاه طب سنتی اظهار داشت: در طب سنتی ایران، روی همخوری موادغذایی مختلف، پرخوری، مصرف مواد غذایی چرب، غلیظ و لزج به سلامت معده آسیب وارد میکند.
وی با اشاره به اینکه قی (استفراغ) متواتر برای سلامت معده ضرر داشته بیان داشت: گرسنگی بیش از حد و مصرف مایعات میان غذا به معده آسیب میزند، همچنین باید دانست که غذاهای چرب معده را سست میکند که خود عاملی برای کاهش سلامت معده است.
این کارشناس طب سنتی افزود: مصرف غذاهایی ماننده کباب کبک، کباب گوسفند، و غذاهایی که با گوشت و ادویههایی مانند زیره، دارچین و هل تهیه شده باشد به سلامت معده کمک میکند همچنین موجب تقویت هاضمه و تقویت معده نیز میشود.
علوی ادامه داد: مصرف شربتهای مقوی معده مانند سکنجبین، شربیت لیمو، شربت انار، شربت زرشک و مصرف برخی از مرباها مانند مربای "به"، مربای سیب و مربای زنجبیل برای تقویت و حفظ سلامت معده مفید است.
وی گفت: هنگام صرف غذا مطالب شادی آور بیان شود چرا که خنده برای تحریک جهاز هاضمه مفید بوده و حرکت و جنبش آن را زیاد میکند در نتیجه جذب غذا بهتر صورت میپذیرد، همچنین خنده و شادی موجب تحریک بیشتر رودهها شده و برای دفع مواد زائد مفید است.
این کارشناس طب سنتی با اشاره به اینکه مصرف آب و چای میان غذا به سلامت معده آسیب وارد میکند، خاطرنشان کرد: مصرف مایعات همراه با غذا معده را تنبل کرده و آنزیمهای هضم کننده پروتئین در محیط بسیار رقیق نمیتوانند عمل کنند به همین دلیل پروتئین نیمه گوارش و نیمه جویده شده و با دشواری چای و مایعات بلعیده میشود بنابراین در شکم نفخ و گاز تولید میشود.
ک/زا
تسنیم