شفا آنلاین:پژوهشگران استرالیایی و آمریکایی نوعی میکروذرات پلیمری ساخته اند که آسیب دیدگی قلبی ناشی از سکته را 50 درصد کاهش می دهد.
به گزارش شفا آنلاین، پس از وقوع سکته قلبی، سلول های التهابی موسوم به مونوسیت ها راهی بافت آسیب دیده می شوند. این امر موجب التهاب قلب شده و توانایی آن را برای پمپاژ خون کاهش می دهد از این رو آسیب دیدگی بیشتری را برای قلب و یک وضعیت بالقوه کشنده ایجاد می کند.
اکنون دانشمندان کشف کرده اند که میکروذرات قابل تزریق می تواند مانع از روی دادن این واقعه شود و جان بیمار را نجات دهد.
این شیوه که توسط دانش پژوهان دانشگاه ایلی نویز نورث وسترن و دانشگاه سیدنی عرضه شده، شامل استفاده از ذرات 500 نانومتری می شود که از پلیمر زیست سازگار و زیست تخریب پذیر موسوم به پلی ( لاکتیک – کو – گلیکولیک) اسید ساخته شده است.
این ماده در حال حاضر برای استفاده در بخیه های قابل جذب مورد تایید سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکاست. همچنین دانشمندان در تلاش برای استفاده از این ماده در درمان دیابت و سرطان سینه هستند.
وقتی این مواد که با بارالکتریکی هدایت می شوند طی 24 ساعت پس از سکته قلبی به جریان خون تزریق شوند، در مسیر خود به سوی قلب به مونوسیت های دارای بار مثبت متصل می شوند.
اتصال یکی از این مونوسیت ها به یکی از این ذرات، سیگنالی را درون سلول هدف قرار می دهد که مرگ سلول را در پی خواهد داشت. این امر موجب می شود سلول ها تغییر مسیر داده و به سوی طحال برود که سلول های مرده را از بین می برد.
در نتیجه التهاب قلب کاهش می یابد. در مدل های حیوانی این امر موجب کاهش 50 درصدی اندازه آسیب دیدگی قلب می شود.
بررسی های آزمایشگاهی نشان می دهد که این میکروذرات می توانند برای درمان تعدادی از بیماری های قلبی از جمله ویروس "وست نیل" ، "کولیت"، بیماری التهاب روده ، ام اس و پریتونیت استفاده شوند.
این میکروذرات که اکنون در حال تولید تجاری است، قرار است طی دو سال آینده برای آزمایش بر روی بیماران قلبی مورد آزمایش قرار گیرد.
نتایج این تحقیقات در نشریه Science Translational Medicine منتشر شده است.
ک/س
مهر