کد خبر: ۱۲۰۱۳۲
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۰ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - 2016August 20
شفا آنلاین>سلامت>معاون آموزشی وزیر بهداشت از افزایش دانشجویان خارجی پس از برجام، پذیرش دانشجوی پرستاری در بیمارستانهای بزرگ آموزشی از طریق کنکور و برنامه ریزی برای ارتقای رتبه دانشگاههای کشور در سطح بین المللی خبر داد.
به گزارش شفا آنلاین، باقر لاریجانی روز شنبه در نشست خبری که در آستانه هفته دولت در وزارت بهداشت برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگار برای ارتقای رتبه دانشگاههای علوم پزشکی در سطح بین المللی افزود: هم اکنون بالاترین رتبه دانشگاهی در کشور ما دانشگاه تهران است که بین رتبه 300 تا 400 جهان است اما برنامه هایی را دنبال می کنیم که بتوانیم این رتبه را ارتقا دهیم.
وی گفت: رتبه بندی های مختلفی در سطح دنیا برای دانشگاهها وجود دارد، برنامه وزارت بهداشت این است که فصل مشترک همه این رتبه بندی ها را مانند، تعداد مقالات، ارجاع به مقالات، نسبت استاد به دانشجو، وضعیت بین المللی بودن دانشگاه، اعتباربخشی بین المللی و... را به صورت شاخص های ملی به داشگاهها ابلاغ کنیم تا بتوانند رتبه خود را ارتقا دهند.
لاریجانی افزود: حدود 15 دانشگاه در ایران هستند که توانایی این را دارند که در بین رتبه های بالای دانشگاههای دنیا قرار بگیرند، پنج دانشگاه از این تعداد دانشگاه علوم پزشکی هستند که امیدواریم با تقویت شاخص های بین المللی در آنها رتبه آنها را در سطح جهانی ارتقا دهیم.
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: برای این کار در هر منطقه آمایشی دانشگاههای علوم پزشکی رسالت های بین المللی را تعریف کرده ایم و یکسری اختیارات را به دانشگاهها داده ایم تا در زمان سریعتری بتوانند ارتقا جایگاه داشته باشند.

**پذیرش دانشجوی پرستاری از طریق کنکور در بیمارستانهای بزرگ
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش دیگر درباره تربیت پرستار در بیمارستانها گفت: آیین نامه آموزش پرستاری در بیمارستانها و هیئت علمی پرستاری بالینی به شکلی ابلاغ شده است که این کار از طریق دانشگاه مرجع و با مشورت گروههای همکار مانند سازمان نظام پرستاری، بورد پرستاری و دانشگاه های مختلف انجام می شود.
وی ادامه داد: حتما داوطلبان پذیرش پرستاری در بیمارستانها باید در کنکور شرکت کنند البته ممکن است برای پذیرش دانشجوی پرستاری در بیمارستانها، آزمون جداگانه ای برگزار شود، اجرای این طرح، سیاست وزارت بهداشت است و اگر هماهنگی های لازم انجام شود، از مهر امسال دانشجوی پرستاری در بیمارستانهای واجد شرایط از طریق دانشکده های پرستاری انجام می شود و اگر هماهنگی ها تا تاخیر انجام شد، این کار از ترم بهمن عملیاتی می شود.
لاریجانی گفت: اجرای این طرح برای جبران کمبود پرستار در کشور لازم است و ظرفیت پذیرش پرستار در بیمارستانها باید در شورای گسترش وزارت بهداشت تصویب شود، بیمارستانهایی که می خواهند پذیرش دانشجوی پرستاری داشته باشند باید هیئت علمی بالینی داشته باشند و ظرفیت آموزشی لازم را برای این کار داشته باشند.

** ایجاد رشته های جدید با همکاری وزارت بهداشت و علوم
معاون آموزشی وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش دیگر درباره ایجاد رشته های میان رشته ای با همکاری وزارت علوم افزود: ظرفیت بزرگی برای ایجاد رشته های میان رشته ای جدید وجود دارد، تعداد این رشته ها بسیار زیاد است و مثلا می توان از رشته نانومدیسین، مهندسی نسوج یا مهندسی ژنتیک نام برد.
وی گفت: برای این کار به سمت همکاری بیشتر با وزارت علوم پیش می رویم و قرار است به زودی بر اساس آیین نامه ای مشترک، توافقنامه ای بین وزارت بهداشت و وزارت علوم امضا شود تا شاهد گسترش رشته های میان رشته ای بین علوم پزشکی و علوم مهندسی و انسانی در کشور باشیم.
لاریجانی همچنین از ایجاد رشته های میان رشته ای به صورت مجازی خبر داد و افزود: برای رشته های خاصی مثل روانشناسی بالینی نیز کارگروهی به سرپرستی دکتر نجفی مشاور رئیس جمهوری تشکیل شده است تا تکلیف این رشته ها مشخص شود.

**امکان جابجایی سوالات آزمون های وزارت بهداشت وجود ندارد
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش دیگر درباره امکان لو رفتن سوالات برخی آزمونهای وزارت بهداشت و ضعف قرنطینه سوالات توضیح داد: در همه آزمونهای وزارت بهداشت اعم از آزمونهای درون دانشگاهها و آزمون های ورودی، کنترل های کافی اعمال می شود، کنترل ها کاملا دقیق است و امکان جابجایی سوالات وجود ندارد.

**1500 دانشجوی خارجی در دانشگاههای علوم پزشکی
وی در پاسخ به پرسشی درباره تعداد دانشجویان خارجی مقیم کشور گفت: هم اکنون بین 1400 تا 1500 دانشجوی خارجی در کشور تحصیل می کنند و پس از پذیرش برجام نیز تعداد دانشجویان خارجی رو به افزایش است.
لاریجانی درباره رفتن دانشجویان ایرانی به کشورهای خارحی نیز گفت: از نظر وزارت بهداشت فقط دانشگاههای زیر رتبه 500 جهانی مورد تایید هستند و اگر دانشجویان به دانشگاههای خارج از این فهرست که در سایت وزارت بهداشت منتشر شده است بروند، برای پذیرش مدرک و ادامه تحصیل در کشور دچار مشکل می شوند.
وی ادامه داد: برخی دانشجویان متاسفانه به این توصیه وزارت بهداشت توجه نمی کنند و به کشورهایی مانند فیلیپین و کشورهایی آسیای میانه به دانشگاههای که از نظر وزارت بهداشت مورد تایید نیستند، می روند و بعد از بازگشت به کشور باید در آزمونهای بین المللی قبول شوند تا مدرک آنها مورد تایید قرار بگیرد و اغلب آنها دچار مشکل می شوند.
لاریجانی تاکید کرد: رتبه بندی 500 دانشگاه برتر دنیا در رتبه بندی QS و شانگهای مورد تایید وزارت بهداشت است و دانشگاه های خارج از این فهرست 500 دانشگاه برتر دنیا مورد تایید وزارت بهداشت نیستند.
معاون وزیر بهداشت از برگزاری اغلب آزمونهای بین المللی در داخل کشور خبر داد و گفت: تقریبا همه آزمون های بین المللی از جمله آزمون های زبان در داخل کشور با همکاری وزارت بهداشت با موسسات بین المللی برگزار می شود و دانشجویان ایرانی برای قبولی در این آزمونها نیازی به سفر به خارج از کشور ندارند.

** ظرفیت پذیرش دانشگاههای علوم پزشکی
وی با اعلام ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاههای علوم پزشکی گفت: سالانه بیش از پنج هزار نفر در رشته پزشکی عمومی، حدود 1500 نفر در رشته دندانپزشکی و حدود 1200 نفر در رشته داروسازی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور در ظرفیت روزانه، شبانه، آزاد و ظرفیت پردیس های خودگردان پذیرش می شوند.

** 90 درصد برنامه درسی پزشکی عمومی بازنگری شد
لاریجانی در این نشست خبری همچنین از تشکیل شورای عالی اخلاق و شورای اخلاق پزشکی در تمام دانشگاههای علوم پزشکی، برگزاری آزمون مهارت بالینی در 35 دانشگاه علوم پزشکی در تمام رشته های علوم پزشکی پس از فارغ التحصیلی دانشجویان، معافیت استعدادهای درخشان از دوره تعهد طرح قبل از رفتن به دوره تخصص، فوق تخصص یا فلوشیپ و بازنگری 90 درصد برنامه درسی(کالی کلوم آموزشی) رشته پزشکی عمومی خبر داد.
معاون وزیر بهداشت از پذیرش دانشجو در رشته پزشک خانواده برای دومین بار در سال جاری خبر داد و گفت: پذیرش دانشجو در این رشته در هشت دانشگاه علوم پزشکی و با ظرفیت 60 نفر انجام می شود و کسانی که به عنوان پزشک خانواده بین 5 تا 10 سال در مناطق محروم فعالیت کرده اند و هم اکنون نیز پزشک خانواده هستند، در صورت قبولی در آزمونی که شهریور برگزار می شود در این رشته پذیرش می شوند.
وی همچنین از ایجاد سایت گاید لاین های درمانی در وزارت بهداشت خبر داد و گفت: راهنماهای بالینی یا گاید لاین های درمانی برای استانداردسازی خدمات پزشکی در رشته های متعددی طراحی شده و در این سایت قرار گرفته است و از دانشگاههای علوم پزشکی خواسته ای ساختارهای لازم را برای اجرایی شدن این گاید لاین ها ایجاد کنند، کمیته ای نیز در وزارت بهداشت برای پیگیری مسائل مرتبط با اقتصاد درمان، دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای اجرای این دستورالعمل های بالینی تشکیل شده است.
لاریجانی افزود: رتبه بندی آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی نیز هر سال انجام می شود و علاوه بر آن از امسال مناطق ده گانه آمایشی دانشگاهها نیز از نظر رتبه آموزشی، رتبه بندی می شوند تا به تدریج شاهد رقابت و پیشرفت آنها در کشور باشیم.
وی ادامه داد: کتابچه و سایت آموزش پزشکی ایران به نام ejucationiran راه اندازی شده و تاکنون 600 برنامه آموزشی به زبان انگلیسی در آن قرار گرفته است و بیش از 160 هزار بار از این سایت بازدید شده است. هدف از این کار شناخته شدن بیشتر آموزش پزشکی ایران در سطح بین المللی و افزایش قراردادهای مشترک همکاری با دانشگاههای خارجی است.
معاون آموزشی وزیر بهداشت همچنین از ماموریت گرایی دانشگاهها و ابلاغ 50 ماموریت به دانشگاههای علوم پزشکی، ابلاغ بسته های تحول آموزش پزشکی به دانشگاههای علوم پزشکی خبر داد.

**رسیدگی به شکایات آزمون کارشناسی ارشد
لاریجانی گفت: آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی نیز امسال با حضور 72 هزار شرکت کننده برگزار شد، البته اینکه اعتراض هایی به روند این آزمون بود، امری طبیعی است ، وزارت بهداشت همه اعتراض ها را بررسی کرد و اصلاحات لازم صورت گرفت اما در هیچ رشته ای تغییر ظرفیت نداشتیم.
وی افزود: در تمام رشته هایی که نیاز به مصاحبه داشته باشند نیز اسامی افراد را چند برابر ظرفیت به دانشگاهها فرستاده ایم و قبولی داوطلبان بر اساس فرمول 30 درصد مصاحبه و 70 درصد نمره کتبی انجام می شود، در مورد آزمون دستیاری نیز امسال معدل دوره پزشکی عمومی در نظر گرفته نشد اما پیشنهادی در شورای آموزش پزشکی تخصصی مطرح شده است که از پنج سال آینده، معدل لحاظ شود که پس از تصویب در این شورا اجرا می شود.

**اعلام نتیجه آزمون دستیاری در چند روز آینده
لاریجانی ادامه داد: در آزمون دستیاری امسال 14 هزار نفر شرکت کردند و حدود سه هزار نفر پذیرش می شوند که نتیجه نهایی آن در چند روز آینده اعلام می شود. در آزمون دستیاری دندانپزشکی نیز از دو هزار شرکت کننده، 400 نفر قبول می شوند.
معاون وزیر بهداشت درباره رشته های کاردانی نیز گفت: سال گذشته در برخی رشته های کاردانی بدون کنکور بر اساس نیاز و ظرفیت های استخدامی موجود در برخی دانشگاههای علوم پزشکی پذیرش دانشجو داشتیم و در این رشته ها پس از تکمیل ظرفیت مورد نیاز کشور، پذیرش نخواهیم داشت.
وی همچنین از ابلاغ آیین نامه واگذاری برگزاری آزمون های مهارتی – حرفه ای به خارج از وزارت بهداشت با هماهنگی وزارت علوم خبر داد و درباره آزمون پیش کارورزی نیز گفت: اقدامات اولیه برای برگزاری الکترونیک این آزمون انجام شده است، 23 دانشگاه در هفته جاری نرم افزار برگزاری پایلوت این آزمون را دریافت کردند و اگر برگزاری پایلوت آزمون موفقیت آمیز بود، مجوز برگزاری این آزمون را دریافت می کنند.

**مصوبات جدید شورای گسترش آموزش پزشکی
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: مصوبه ای در شورای برنامه ریزی پزشکی داشته ایم که بر اساس آن، دانشجویان برای شرکت در آزمون فیزیوپاتولوژی لازم نیست همه دروس عمومی را طی کرده باشند و اگر از 17 درس عمومی 8 واحد مانده باشد هم می توانند در این آزمون شرکت کنند، با این تصمیم این امکان وجود دارد که دانشجویان پزشکی عمومی شش ماه زودتر این دوره را تمام کنند.
وی گفت: بر اساس مصوبه دیگر این شورا، دانشجویان می توانند تعدادی از دروس را به صورت غیر حضوری و مجازی بگذرانند البته تعداد این دروس نباید از چهار هفدهم کل دروس بیشتر باشد و حداکثر 60 درصد ساعات یک درس می تواند مجازی باشد.
لاریجانی همجنین از شروع فعالیت دانشگاه مجازی علوم پزشکی با حضور وزیر بهداشت خبر داد.
**فقرا نیز در رشته های پزشکی قبول می شوند
معاون وزیر بهداشت گفت: یکی از اقدامات بسیار افتخار آفرین در آموزش دانشگاههای علوم پزشکی این است که از تمام اقشار کشور و از جمله خانواده های فقیر در رشته پزشکی و سایر رشته های علوم پزشکی پذیرش داریم و این نشان می دهد که حرکت به سمت عدالت آموزشی است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره بورسیه دانشجویان توسط نهادهای خاص گفت: وزارت بهداشت از بورسیه دانشجویان توسط نهادهای مختلف مانند سپاه، ارتش، نیروی انتظامی یا سایر وزارتخانه ها استقبال می کند زیرا با این کار هم وضعیت معیشتی دانشجویان بهتر می شود و هم آینده شغلی آنها تضمین می شود اما در تهران چون دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله وجود دارد در سه د انشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی، اجازه بورسیه نمی دهیم.
لاریجانی گفت: ظرفیت بورسیه هر یک از دانشگاهها ممکن است سال به سال تغییر کند و نمی توانیم آماری را درباره تعداد ظرفیت بورسیه ها اعلام کنیم.
وی افزود: ظرفیت بورسیه با ظرفیت پذیرش بومی فرق می کند، در همه دانشگاههای مناطق محروم 30 درصد ظرفیت برای پذیرش بومی در صورتی که کف 80 درصد نمره را کسب کند، وجود دارد اما در برخی از این دانشگاهها این ظرفیت پر نشد و ما این ظرفیت را به ظرفیت پذیرش آزاد اضافه کردیم.
معاون وزیر بهداشت گفت: امسال تقریبا در هیج رشته ای ظرفیت پذیرش کاهش پیدا نکرده و فقط در مورد رشته پزشکی قانونی تا حدی کاهش ظرفیت داشتیم زیرا در این رشته بر اساس ظرفیت استخدامی سازمان پزشکی قانونی پذیرش صورت می گیرد.ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: