شفا آنلاین- یک آسیب شناس پوست هشدار داد: شیوع تومورهای خوش خیم پوستی ناشی از افزایش سن و تماس مکرر با آفتاب و برنزه کردن رخ می دهد.
دکتر کامبیز کامیاب در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این مطلب افزود: باید دانست ضایعات پوستی به 2دسته خوش خیم و بدخیم تقسیم می شوند که منشأ اصلی ایجاد آنها بیشتر در سطحی ترین لایه پوست(اپیدرم) است.
وی تصریح کرد: کراتوز سبورئیک شایع ترین تومور خوش خیم پوستی است که پس از 30سالگی شیوع می یابد و معمولأ با علائمی نظیر ضایعاتی به رنگ های روشن یا قهوه ای در سایزهای متفاوت در همه جای سطح پوست ظاهر می شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران درمان های این ضایعات پوستی را متفاوت دانست و اظهار کرد: خوشبختانه این بیماری پوستی عوارض جدی ندارد و تنها منجر به نا زیبایی ظاهر فرد می شود و گاهی اوقات کنار این تومورهای خوش خیم پوستی ضایعات بدخیمی نظیر خال های بدخیم وجود دارد که حتمأ باید از آنها نمونه برداری شود.
وی ادامه داد: از آنجا که تومورهای بدخیم با زندگی و حیات بیمار ارتباط نزدیکی دارند در صورت تشخیص 100درصد آنها باید با جراحی های وسیع برای درمان اقدام به عمل آید.
دکتر کامیاب تأکید کرد: تومورهای خوش خیم جز این که ظاهر زیبایی در بدن ندارند مشکلات جدی برای بیمار ایجاد نمی کنند حال آن که باید اطمینان حاصل شود تومورهای موجود بدخیم نیستند.
فلوشیپ درماپاتولوژی در پاسخ به این که آیا افراد جوانی که بارها برای برنزه شدن از آفتاب گرفتن و سولاریوم استفاده می کنند در معرض ابتلا به تومورهای خوش خیم پوستی هستند یا نه پاسخ داد: در معرض قرار گرفتن آفتاب و سوختگی های مکرر ناشی از آن؛ افراد رابه طور قطع در دام ابتلا به این عارضه پوستی می اندازد.