کد خبر: ۱۱۸۶۸۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۰ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - 2016August 09
شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص زنان و زایمان گفت:اضافه وزن طی دوران بارداری از مرز تعیین شده ای پیروی می کند، و در صورت بی توجهی به آن پیامدهای جبران ناپذیری را برای مادر و نوزاد به دنبال دارد.
به گزارش شفا آنلاین،نوش آفرین ستاری متخصص زنان و زایمان درباره چاقی دوران بارداری، اظهار کرد: اضافه وزن در دوران بارداری جزو یکی از مهمترین مسائل برای خانم های باردار است که نادیده گرفتن آن تهدید جدی برای سلامت مادران باردار است. 

این متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه تمامی مادران باردار دچار اضافه وزن می شوند، افزود:  افزایش وزن طی دوره بارداری، وضعیتی طبیعی است اما اگر از مرز بگذرد خطر ابتلا به دیابت، فشار خون بالا، مسمومیت و تشنج را با خود به همراه دارد، همچنین احتمال وضع حمل زودتر از موعد و تولد نوزادی با نواقص مادرزادی افزایش پیدا می کند.

وی ادامه داد: مادرانی با میزان شاخص توده بدنی( 25-20=BMI)، انتظار می رود بین 16-12 کیلوگرم افزایش وزن داشته باشند و حتی در مورد افرادی که با کمبود وزن مواجه هستند این عدد می تواند به مرز 18-16 کیلوگرم هم برسد اما در خصوص افرادیکه پیش از بارداری اضافه وزن دارند، این عدد نباید از 9-6 کیلوگرم تجاوز کند. 

وی در خصوص زنانی که قبل از دوران بارداری از وزن متعادلی برخوردار نیستند، افزود: آن دسته از خانم هایی که قصد بارداری دارند باید بدانند در صورتی که اضافه دارند باید با تبعیت از رژِیم غذایی سالم وزن خود را کاهش دهند در غیر این صورت به محض بارداری خطر احتمال سقط در آن ها چندین برابر می شود.

ستاری یادآور شد: افزایش وزن علاوه بر مادران باردار خطر بروز بیماری های قلبی- عروقی و دیابت را در جنین نیز بالا می برد و تبعات جبران ناپذیری برای سلامتی آن ها در دوران بزرگسالی دارد.

وی تصریح کرد: رژیم غذایی متناسب و سرشار از میوه و سبزیجات تازه، کاهش مصرف مواد قندی، چربی ها و انجام ورزش های ساده ای نظیر پیاده روی و راه رفتن، می توانند خطر ابتلا به دیابت بارداری و فشارخون را کاهش دهند.
برچسب ها: سقط جنین ، بارداری ، چاقی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: