شفا آنلاین : مشاور عالی وزیر بهداشت، به ضرورت تاسیس بانک قرض الحسنه در حوزه خیرین سلامت اشاره کرد و گفت: با آن که ۲۷ درصد تولید ناخالص ملی در پایتخت قرار دارد اما متأسفانه تهران مقام هشتم جذب خیرین سلامت را به خود اختصاص داده و تأمین موقت منابع مالی یکی از مشکلات خیرین است که شاید لازم باشد بانک قرضالحسنه در حوزه سلامت ایجاد کنیم.
به گزارش شفا آنلاین ، دکتر داوود دانش جعفری در همایش مجمع خیرین سلامت که در تالار امام مجتمع بیمارستانی امام خمینی برگزار شد با تأکید بر اینکه خیرین علاوه بر ساخت درمانگاه و بیمارستان میتوانند در حوزههای دیگر هم وارد شوند، افزود: احداث اورژانس شهری، دریایی، هوایی و بین راهی، تأمین تجهیزات واحدهای درمانی، تأمین آمبولانس، درمان بیماران معلول، ورود در خدمات پیشگیرانه و تأمین منابع خرد برای طرحهای خیرین سلامت از جمله کارهایی است که خیرین حوزه سلامت میتوانند به آن ورود کنند.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت تاسیس بانک قرض الحسنه در حوزه سلامت تصریح کرد: شاید لازم باشد که بانک قرضالحسنهای در حوزه سلامت ایجاد کنیم تا منابعی که در اختیار مردم قرار دارد را به طور موقت در اختیار این بانک قرار دهیم چرا که یکی از مشکلات ما تأمین مالی موقت است. به عنوان مثال برخی خیرین میگویند ما حاضریم از یک بانک وام برای کار درمانی بگیریم و به صورت دورهای قسط آن را بپردازیم.
دانش جعفری به نقش حضور خیرین در حوزه تحقیق و پژوهش اشاره کرد و گفت: در بسیاری از کشورها مرسوم است تا وقتی بیماری در آن کشور بلای جان مردم میشود یک خیر هزینه تحقیق و پژوهش برای علت یابی و برطرف کردن بیماری را به مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی میپردازد و لازم است خیرین کشور ما هم وارد این حوزه ها شده که البته نقش اطلاع رسانی در این زمینه بسیار با اهمیت است.
مشاور عالی وزیر بهداشت با بیان اینکه 27 درصد از تولید ناخالص ملی در تهران اتفاق می افتد، گفت: طبق برآوردها استان فارس، مقام اول جذب و مشارکت خیرین سلامت را دارد و پس از آن استانهای اصفهان، خراسان رضوی و قم قرار دارند و متأسفانه استان تهران علیرغم آن که 20 تا 27 درصد تولید ناخالص ملی را در خود دارد اما از نظر کمک خیرین مقام هشتم تا دهم کشور را به خود اختصاص داده است.
دانش جعفری در پایان خاطرنشان کرد: به عبارت دیگر میزان کمکهای خیرین در پایتخت کمتر از ظرفیتی است که در تهران وجود دارد و اگر ۱۰ درصد هزینه های سالانه سلامت از این طریق تأمین شود چیزی حدود ۷ هزار میلیارد تومان میشود که 1400 میلیارد تومان آن به تهران اختصاص مییابد که میتواند در پیشبرد بسیاری از مسائل بهداشتی و درمانی مؤثر باشد.
ک/زا