به گزارش شفا آنلاین،رسول خضری درباره تلاش وزارت بهداشت برای راه اندازی داروخانه های گیاهی در کشور، افزود: این اقدام قابل ارزیابی است اما بدون شک لازم است که داروهای سنتی از دیگر داروها تفکیک شود.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر ضرورت نظارت بر تولید داروهای گیاهی، ادامه داد: فرآیند تولید داروهای شیمیایی به گونهای است که با دقت نظر دقیق صورت میگیرد به گونهای که برای تولید این داروها تمام عوارض از قبل سنجیده می شود و 15 سال پروسه بررسی این عوارض به طول می انجامد اما متاسفانه نسبت به داروهای گیاهی چنین فرآیندی سپری نمی شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: واقعیت آن است که نظارت بر روند تولید داروهای گیاهی در کشور بسیار ضعیف است درحالیکه اکنون با بیش از 50 نوع داروی گیاهی مهم و اساسی در کشور روبرو هستیم که می توانیم به درستی از این ظرفیت استفاده کنیم.
وی با انتقاد از خام فروشی گیاهان دارویی، یادآور شد: کشورمان در حوزه گیاهان دارویی اغلب اقدام به خام فروشی میکند این در حالی است که دیگر کشورها فرآیندی برای آن تعریف کرده اند، لذا ما نیز باید با استفاده از این فرآیندها در تقویت بهره مندی از گیاهان دارویی تلاش کنیم.
خضری با بیان اینکه افرادی که اقدام به راه اندازی داروخانه های گیاهی می کنند باید دوره تخصصی را در این زمینه سپری کنند، تاکید کرد: قدمت طب سنتی در کشورمان بسیار بالا است و این نوعی برند برای کشور است که با پرداختن به آن می توان به درستی از این فرصت استفاده کرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: داروخانهها نباید معترض به راه اندازی داروخانه های گیاهی باشند زیرا فعالیت این داروخانهها در جهت هم افزایی و همکاری با داروخانه های دیگر است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، گفت: با توجه به ضرورت توجه به طب سنتی، قرار است فراکسیون طب سنتی در مجلس تشکیل شود، به نظر می رسد یکی از اهداف محوری این فراکسیون توجه به داروهای گیاهی باشد تا داروهای سنتی از دیگر داروها تفکیک شود.