شفا آنلاین : دومین کنگره ملی آموزش بیمار با حاشیه هایی همراه بود که از جمله آنها می توان به خبر رییس انجمن آموزش بهداشت و ارتقای سلامت مبنی بر اینکه روزانه پنج هزار و 180 حمله قلبی در کشور رخ می دهد، اشاره کرد.
به گزارش شفا آنلاین ، «محمدحسین تقدیسی» روز چهارشنبه در دومین کنگره ملی آموزش بیمار که در بیمارستان امام خمینی(ره) برگزار شد، با بیان اینکه 15 میلیون نفر در کشور به بیماری های قلبی و عروقی مبتلا هستند، افزود: هزینه های زیادی برای درمان این بیماری در کشور به نظام سلامت تحمیل می شود.
وی خاطرنشان کرد: این درحالیست که بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت، بیش از 80 درصد موارد بیماری های قلبی و عروقی، 90 درصد موارد دیابت و یک سوم سرطان ها قابل پیشگیری است، بنابراین نیاز به آموزش بیماران، ارتقای سطح سواد سلامت جامعه و تغییر سبک زندگی است.
** بچه خوب، آمپول نمی زند
«آرش رشیدیان» سرپرست موسسه ملی تحقیقات سلامت نیز در این کنگره با انتقاد از اینکه 40 درصد نسخه ها را تزریق آمپول تشکیل می دهد، افزود: شاید کودکان از زیان آمپول بیش از بزرگ ترها خبر داشته باشند که هنگام تزریق آمپول گریه می کنند و با توجه به مضرات آمپول حال باید به این پرسش پاسخ داد که بچه خوب چکار باید بکند.
** درد بکشید اما از آمپول استفاده نکنید
محمدحسین تقدیسی رییس انجمن آموزش بهداشت و ارتقای سلامت نیز به بیماران تصویه کرد درد بکشید اما از آمپول به عنوان مسکن استفاده نکنید.
** امان از دست باورهای غلط پزشکی در جامعه
رییس دومین کنگره ملی آموزش بیمار نیز از باورهای اشتباه پزشکی در جامعه انتقاد کرد و گفت: بطور مثال زن و شوهری به من مراجعه کرده بودند و مرد می گفت که به خاطر بیماری رماتیسم همسرش، سال ها است که ظرف ها را او می شوید درحالیکه بیماری رماتیسم ارتباطی با این باور اشتباه ندارد.
«عبدالرحمن رستمیان» افزود: همچنین برخی مبتلایان به رماتیسم در شمال کشور، بیماری خود را ناشی از رطوبت هوای منطقه می دانند و به تهران مهاجرت می کنند درحالیکه بیماری رماتیسم در شمال و جنوب و تهران وجود دارد و همه جا هست.
** بیمه ها در گوش خود را بگیرند
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این کنگره گفت: در بخش پیوند کبد به دلیل آموزش های دارویی به بیماران، بیماران خود را چند روزی بیشتر نگاه می داریم.
«علی جعفریان» سپس به «انوشیروان محسنی بندپی» رییس سازمان بیمه سلامت اشاره کرد و به شوخی افزود: البته این موضوع را «بندپی» نشنود.
** پزشکان پنهانکاری نکنند
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این همایش از پنهانکاری برخی پزشکان انتقاد کرد و گفت: برخی پزشکان در گفتن داشتن بیماری سرطان به بیمار، پنهانکاری کرده و فکر می کنند اگر حقیقت را به بیمار بگویند روحیه او خراب می شود.
«سیدحسن امامی رضوی» افزود: این درحالیست که بیمار برای کنترل بیماری خود و آموزش درباره آن باید حقیقت را بداند اما متاسفانه مهارت نداشتن نیروی پزشکی مانعی برای آموزش بیماران می شود.
ک/زا