شفا آنلاین:يك كارشناسي ارشد روانشناسي گفت: از آنجايي كه كودك زير دو سال هنوز ارتباط زيادي با اطراف خود ندارد، مهارت خاصي از طريق قصه گويي به او آموزش داده مي شود به عبارتي؛ قصه گويي براي كودك زير دو سال در رشد زباني و ارتباط مادر و فرزند موثر است
به گزارش شفا آنلاین،وجيهه ابراهيمي گفت: قصه گويي يك نوع انتقال آموزشها و تشويق هاي بزرگسالان به زبان كودكي است و همه قصه ها از قصه هاي كهن مادربزرگها تا قصه هاي امروزي، آموزشهاي خاصي را بطور غير مستقيم به كودكان مي آموزد به عبارتي؛ ترس ها، اضطراب ها، آرزوها و آنچه كودك در فكر و خيالش دارد از طريق قصه به وي انتقال مي يابد.
وي ادامه داد: در بسياري از اوقات، از قصه گويي براي كودكان به منظور ارائه آموزشهاي اجتماعي و يا درمان مشكل آنها استفاده مي شود بدين معنا كه كودكان براي كنار آمدن با مشكلاتشان با شخصيت اصلي قصه، همزاد پنداري كرده، حل مساله مي كنند و يا از آن درس مي گيرند.
ابراهيمي تصريح كرد: آنچه مهم است اينكه هدف از قصه گويي براي كودكان چيست؟ يا كودك با چه مساله اي روبروست؟ به عبارت ديگر حتما هم نبايد كودك مشكل داشته باشد و با قصه گويي درصدد رفع آن برآمد. وليكن كودك با توجه به دغدغه ها و فكر و خيال هايش بتواند با شخصيت داستان همزادپنداري كند و به حل مساله هم برسد.
وي گفت: از طريق قصه گويي، بسياري از آموزشها، مهارت هاي زندگي، مهارت هاي اجتماعي، كنار آمدن با ترس ها و اضطراب ها و ارتباط با همكلاسي ها آموزش داده مي شود.
اين كارشناسي ارشد روانشناسي خاطرنشان كرد: در بسياري از داستانهايي كه بصورت روتين گفته مي شود، روانشناسان روي آنها كار مي كنند، قصه بر اساس مهارتهاي عقلاني كودك گفته مي شود و مشكلات مقاطع مختلف سني نظير پيش دبستاني و دبستان را بررسي مي كنند.
وي اضافه كرد: گاهي مادرها نيز ناخودآگاه از اين مهارت استفاده مي كنند و براساس آنچه كودكشان با آن درگير است و مشكلات و دغدغه هاي او، قصه هايي مي گويند و يا قصه سرايي مي كنند.
كارشناسي ارشد روانشناسي در مورد قصه گويي براي كودك زير دو سال هم بيان كرد: قصه گويي براي كودك زير دو سال يك نوع ارتباط محسوب مي شود و ممكن است كودك اصل داستان را متوجه نشود ولي آن را يك چيز دنباله دار مي داند و مهارت خاصي نيز به وي آموزش داده مي شود.
وي ادامه داد: قصه گويي براي كودكان زير دو سال براي كسب مهارت هاي گفتاري خيلي مفيد است و كودكان آنها را در حافظه خود نگه مي دارند و در هم كلامي با ديگران از آن بهره مي برد.
ابراهيمي افزود: از آنجايي كه كودك زير دو سال هنوز ارتباط زيادي با اطراف خود ندارد، مهارت خاصي از طريق قصه گويي به او آموزش داده مي شود به عبارتي؛ قصه گويي براي كودك زير دو سال در رشد زباني و ارتباط مادر و فرزند موثر است.
ک/ ف س
وب دا