شفا آنلاین:محققان پژوهشگاه رویان موفق به سلول درمانی عارضه جوش نخوردگی استخوان و آرتروز لگن، زانو و مچ پا شدند.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر محسن عمادالدین، جراح ارتوپد و مسوول گروه ارتوپدی پژوهشگاه رویان اظهار کرد: جوش نخوردگی استخوان که ممکن است به دلایل مختلفی بروز کند، یکی از معضلات جدی ارتوپدی است که گا ه بیمار را ناچار به انجام چندین عمل جراحی میکند. موثرترین روش درمان این عارضه استفاده از گرافت (پیوند استخوان) است ولی درمواردی نمیتوان از استخوان اهدایی استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: روشی که در پژوهشگاه رویان استفاده میشود، تولید سلولهای استخوانی با قرار دادن سلولهای مزانشیم مغز استخوان بیمار روی داربستی از استخوان مصنوعی است که این روش از حدود پنج سال پیش به صورت آزمایشی در درمان عارضه جوش نخوردگی استخوان استفاده شده و به تازگی امکان ارائه آن به تمامی بیماران در قالب یک خدمت کلینیکی جدید در پژوهشگاه فراهم شده است.
عمادالدین تصریح کرد: حدود 15، 20 بیمار در پژوهشگاه رویان به این روش تحت درمان قرار گرفتهاند که بهبودی قابل توجهی در آنها حاصل شده است.
محقق پژوهشگاه رویان خاطرنشان کرد: آرتروز پیشرفته یکی از مشکلاتی است که بیماران بسیاری از آن رنج میبرند و گاهی اوقات به جراحی تعویض مفصل نیز منجر میشود. پژوهشگران رویان موفق شدهاند با تزریق سلولهای بنیادی به محل عارضه طول عمر مفصل را بیشتر کرده و از درد بیماران بکاهند.
وی تصریح کرد: در این روش، سلولهای پیشساز سلولهای غضروفی را از غضروف بیمار گرفته و در آزمایشگاه کشت میدهیم و در ادامه سلولها را به زانو، لگن یا مچ پای بیمار که دچار آرتروز شده تزریق میکنیم که تا 70، 80 درصد غضروف آسیب دیده را ترمیم کرده و از بسیاری از عملهای تعویض مفصل جلوگیری میکند.
عمادالدین با تاکید بر این که باید مرزی بین دستاوردهای علمی و تایید شده رویان با کارهایی که تحت عنوان سلول درمانی در برخی مطبها انجام میشود، قائل شد، اظهار داشت: این روش با تایید FDA از یک سال پیش توسط یک شرکت آمریکایی در آن کشور ارائه میشود و تحقیقات رویان نیز با رعایت اصول اخلاق پزشکی و ضوابط وزارت بهداشت صورت گرفته و در حال حاضر با اخذ تاییدیههای لازم به عنوان یک خدمت بالینی جدید آماده ارائه به عموم بیماران است.
وی در ادامه با اشاره به هزینهبر بودن روشهای سلول درمانی که مستلزم استفاده از تجهیزات و وسایل ویژه است ابراز امیدواری کرد که با حمایت بیمهها، امکان بهرهمندی بیماران کشور از این خدمات فراهم شود.
عمادالدین تصریح کرد: در حال حاضر بیمهها برای تعویض مفصل پنج تا هفت میلیون تومان پرداخت میکنند که امیدواریم بخشی از روشهای علمی و تایید شده سلول درمانی را نیز تقبل کنند.
ک/ ف س
ایسنا