کد خبر: ۱۱۲۹۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۷ - ۱۵ دی ۱۳۹۲ - 2014January 05
شفا آنلاین- متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی گفت:  تحقیقات نشان داده کمبود روی در تمام گروه های جمعیتی مشاهده می شود حال آن که درحدود یک پنجم کودکان 23-15 ماهه و حدود یک سوم کودکان 6 ساله و نوجوانان 20-14 ساله و زنان باردار در مناطق شهری و روستایی کشور از کمبود روی رنج می بردند.
دکتر مهدی شادنوش در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این مطلب افزود: عوارض اصلی کمبود روی ازجمله نارسایی بلوغ جنسی و کوتاه قدی ، در دنیا ابتدا در پسران نوجوان ایرانی و مصری مشاهده شد. وی افزود: کمبود روی ،كاهش قدرت ادراك و یادگیری ، کاهش ضریب هوشی ، تضعیف سیستم ایمنی و افزایش ابتلا به بیماری ها و کاهش سرعت رشد را به دنبال دارد.   سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان  با بیان این که کمبود روی در زنان نیز با عوارض جدی همراه است هشدار داد: در زنان باردار كمبود خفیف روی می تواند منجر به  بارداری طولانی مدت و زایمان آهسته ، تاخیر رشد داخل رحمی، انقباضات ضعیف رحمی و خونریزی شود. کمبود روی در زنان باردار، احتمال سقط جنین و یا زایمان پیش از موعد را نیز سبب می شود.   وی همچنین ادامه داد: امروزه ثابت شده  که در کنار عللی مانند کم خونی ، کمبود ویتامین ها ، استرس و ... کمبود روی از علل بسیار مهم ریزش مو است. درمان آکنه و زخم های پوستی در صورت کمبود روی ، طول کشیده و مزمن خواهد شد.   دکتر شادنوش با اشاره به  مطالعات انجام شده دراین باره تصریح کرد:  اثرات نامطلوب روی در دوران جنینی و 2 سال اول زندگی كودك بر رشد و تكامل مغزی غیر قابل جبران است. حال آن که  در كودكان مبتلا به كمبود روی ، مقاومت بدن نسبت به عفونت‌ها كاهش یافته و سبب افزایش ابتلا به اسهال و عفونت‌های تنفسی می‌شود . به همین دلیل روی نه تنها نقش مهمی در رشد و ارتقای سلامت دارد، بلكه سبب پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها نیز می‌شود.   متخصص تغذیه بالینی تأکید کرد: بی شک توجه به برنامه غذایی روزانه و مصرف غذاهای حاوی روی برای تامین نیاز روزانه مهم ترین راه پیشگیری ازکمبود روی است. همچنین تحقیقات انجام شده در بخش کشاورزی نیز فقیر بودن خاک های کشور از روی را نشان داده است .   وی اظهار کرد: موادغذایی غنی از پروتئین شامل گوشت گاو، گوسفند، جگر، دل و قلوه از منابع غنی روی به شمار می روند. روی درمنابع غذایی گیاهی ازجمله غلات و حبوبات نیز به مقدار متفاوتی وجود دارد .   دکتر شادنوش با بیان این که بیش از 80 درصد  روی موجود در دانه های کامل غلات، پس از فرایند آسیاب کردن از بین می رود در عین حال ادامه داد:  شیر ومواد لبنی ، تخم مرغ و انواع مغزهامثل گردو، بادام وفندق نیز ازمنابع خوب روی به شمار می روند. ضمن اینکه انواع مغزها را به عنوان میان وعده های سالم بویژه دربرنامه غذایی کودکان ،نوجوانان و زنان باردار می توان به کاربرد. وی به خبرنگار شفا آنلاین گفت: روی از ریز مغذی هایی است که در تمام دوران های زندگی نقش مهمی در سلامت بدن ایفا می کند. مطالعات انجام شده در سال های گذشته حاکی از شیوع قابل ملاحظه کمبود روی به خصوص در کشور های در حال توسعه است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: