شفا آنلاین - محققان کانادایی موفق شدند با بهبود فناوری تصویربرداری ام آر آی، به روشی جدید برای تشخیص زودرس بیماری ام اس پیش از بروز علایم دست یابند.
به گزارش شفا آنلاین به نقل ازمنابع خبری اروپا، متخصصین مغز و اعصاب همیشه از تصویربرداری به روش ام آر آی به عنوان یک ابزار تشخیصی برای بیماری ام اس استفاده می کردند.
اما اکنون، محققان کانادایی یک روش تصویربرداری جدید را پیشنهاد داده اند که می تواند یک تصویر واضح و روشن از آسیب هایی که پیش از بروز علایم بیماری، به میلین ( غلاف های چربی محافظ عصبی ) و ذخایر آهن موجود در بدن وارد می شود، ارایه دهد.
این گروه محققان، این روش را بر روی موش ها آزمایش کردند که نتایج آن در نشریه آکادمی ملی علوم آمریکا (PNAS) منتشر شده است.
این روش بر روی انسان نیز آزمایش شده است اما نتایج آن تا ژانویه 2014 در دسترس نخواهد بود.
با این حال، نتایج اولیه نشان می دهد که با این روش جدید می توان برای نخستین بار وجود این بیماری را پیش از بروز علایم آن تشخیص داد.
اگر چه ممکن است استفاده از این روش برای پیشگیری در کل جمعیت امکان پذیر نباشد، اما محققان امیدوارند بتوانند در آینده نزدیک با استفاده از آزمایش خون کسانی را که مشکوک به بیماری ام اس هستند، شناسایی کرده و با این روش مورد آزمایش قرار دهند.
ام اس ( مخفف Multiple sclerosis ) یک بیماری خود ایمنی مربوط به سیستم اعصاب است که مغز و نخاع را مورد هدف قرار می دهد. بیماری خود ایمنی به این معناست که سلول های عصبی توسط سیستم ایمنی بدن آسیب می بینند.
هر یک از سلول های عصبی دارای یک غلاف چربی هستند که میلین نامیده می شود. این لایه چربی باعث انتقال پیام های عصبی می شود. در بیماری ام اس، این لایه های عصبی به مرور زمان از بین می روند و انتقال پیام ها مختل می شود.
برخی از علایم اولیه این بیماری شامل ضعف عضلانی و حرکتی، کاهش هماهنگی اعضای مختلف بدن، تاری دید، دوبینی و خواب رفتن مداوم دست و پاست.
در موارد پیشرفته، اختلال در بلع غذا، اختلال در صحبت کردن و از بین رفتن کنترل مثانه هم دیده می شود.
بیماران مبتلا به ام اس در برخی موارد از ضعیف شدن حافظه رنج می برند و هیچ درمان قطعی و دارویی نیز برای رفع آن وجود ندارد.