کد خبر: ۱۱۰۶۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۰ - ۰۹ دی ۱۳۹۲ - 2013December 30
شفا آنلاین :سبزیجات زمستانی سرشار از مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌های موثری هستند که از بدن در مقابل آسیب سلول‌های بیماری‌زا محافظت می‌کنند.
به گزارش شفا آنلاین ؛ یک کارشناس ارشد صنایع غذایی در یزد با بیان این مطلب که در این فصل یکی از بهترین روش‌های مقابله با سرطان مصرف کدو حلوایی یا‌‌‌ همان کدو تنبل است، گفت: این سبزی حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی به نام کاروتنوئید‌ها می‌باشد که خواص ضدسرطانی دارند.   علی اکبر کمالی اردکانی با اشاره به اینکه سالم بودن تغذیهٔ خوب بخشی از یک سبک زندگی سالم است، افزود: اما با این حال برخی از سبزیجات حاوی مولکول‌ها و ترکیباتی هستند که از تولید و رشد سلول‌های بیماری‌زا جلوگیری می‌کنند. وی با اشاره به خانواده کلم‌ها (کلم برگ گرفته تا گل کلم، کلم قرمز، بروکلی، بروکسل و کلم چینی) افزود: این کلم‌ها حاوی ترکیبات مغذی مفید و مورد نیاز بدن هستند. این کارشناس صنایع غذایی خاطرنشان کرد: نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که ارتباطی بین مصرف این سبزیجات مفید و ابتلا به سرطان‌هایی مانند سرطان سینه، آندوم‌تر، تخمدان، ریه، کولون، ریه و پروستات وجود دارد. از طرف دیگر آقایانی که هر هفته دو تا سه مرتبه از این کلم‌ها مصرف می‌کنند خطر ابتلا به سرطان پروستات را ۴۰ درصد کاهش می‌دهند. وی با تاکید بر اینکه در فصل زمستان از مصرف شلغم غافل نشوید گفت: اگر نمی‌خواهید با اولین باد زمستانی سرما بخورید از‌‌‌ همان ابتدا شلغم مصرف کنید. وی ادامه داد: این سبزی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و بیماری‌های خطرناک را از بدن دور می‌کند. کمالی متذکرشد: چغندر نیز یکی از سبزیجات زمستانه فوق‌العاده است که خواص ضدسرطانی دارد. رنگ قرمز آن مدیون وجود ترکیبات آنتی‌اکسیدانی به نام بتانین است که با رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کند برای همین هم بدن را از ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان و همچنین پیری زودرس دور می‌سازد. وی ادامه داد: پیاز، سیر، پیازچه، تره‌فرنگی، موسیر. تره‌فرنگی تصفیه‌کننده‌های خون هستند و به دفع مواد سمی و آسیب‌رسان که در بدن تجمع دارد کمک زیادی می‌کند. مصرف منظم تره‌فرنگی از ابتلا به سرطان معده، سینه و سرطان ریه پیشگیری می‌کند. این سبزی زمستانی سیستم ایمنی بدن را به خوبی تقویت می‌کند. این کار‌شناس عنوان کرد: نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهند که مصرف سیر خطر سرطان‌هایی مانند سرطان مری، سرطان سینه، سرطان پوست، سرطان ریه و غیره را کاهش می‌دهد. کارشناس ارشد صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد در پایان توصیه کرد: افراد سعی کنند سهم زیادی از بشقاب‌ را به میوه و سبزیجات اختصاص داده و از طرف دیگر، مصرف سوسیس و کالباس و غذاهای صنعتی را کاهش داده، به طور مرتب ورزش کرده و استرس را به مقدار زیاد کاهش دهید. ک/زا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: