شفا آنلاین:پیوند یا کاشت مو مدتهاست که پای ثابت تبلیغ های رسانه های دیداری،شنیداری ، مکتوب و مجازی است. این درحالی است که اکثر این تبلیغ ها با اطلاعات نادرستی آمیخته شده که صرف درقالب یک اقدام تجاری قابل تعریف است.
به گزارش شفا آنلاین،در این تبلیغ ها تصاویری از قبل و بعد عمل پیوند مو در افراد مختلف ارایه می شود که گاهی برخی از آنها با استفاده از روش های فوتوشاپ و روتوش عکس به تصویری زیبا و همه پسند تبدیل شده و هر فردی را که به نوعی با مساله کم پشتی مو و یا تاسی سر درگیر است، به وسوسه انجام پیوند مو می اندازد.
در این تبلیغ ها در مورد هزینه عمل و اینکه همه افراد نمی توانند پیوند مو انجام دهند، اشاره ای نشده است.
در تماس های متعدد خبرنگار گروه علمی برای پیگیری این موضوع با برخی از انستیتوها و یا مراکز پیوند مو، مسوولان پاسخگو عمدتا همان تبلیغات را تکرار می کردند اما در مورد هزینه ها یا عواقب احتمالی مطلبی ارائه نمی کردند.
در این گفت وگو ها موضوعات تبلیغی مانند ،موفقیت های عمل های قبلی ،این عمل برای همگان میسر است، پیوند هزاران تار مو در یک جلسه ، دوره کوتاه درمان و نقاهت پس از عمل و رشد سریع موها ، تاکید شد.
در برخی از این تبلیغ ها آمده است که در یک جلسه می توانند حتی تا 16 هزار تار مو پیوند بزنند و اینکه روش های پیوند برای همه نوع کم پشتی مو و تاسی سر جواب می دهد، تاکید شده است. تبلیغات در مورد هزینه کاشت مو نیز همواره برپایه واژگانی مانندˈارزان تر و مناسب تر از سایرینˈ تاکید دارد.
این درحالی است که به گفته برخی متخصصان پوست و مو ، کاشت یا پیوند تارهای مو برای همه افراد دارای کم پشتی مو و تاسی سر امکان پذیر نیست.
دکتر علی توکی یکی از متخصصان پوست و مو با تایید بر این موضوع گفت: مردم باید بدانند که امکان استفاده از روش های پیوند مو برای همه افرادی که دارای ریزش مو هستند، وجود ندارد و هر تبلیغاتی که این عمل را برای همگان امکان پذیر بداند، نادرست و تنها برای بازاریابی و فریب افراد است.
وی با بیان اینکه روش های پیوند مو برای درمان ریزش هورمونی یا کم پشتی موها به کار می رود، توضیح داد: پیوند مو تنها برای درمان مردان مبتلا به ریزش موی هورمونی (مردانه) که ژن ریزش مو نیز دارند، زنانی که مبتلا به ریزش موی هورمونی و یا افرادی که مبتلا به کم پشتی مو در سر، ابرو و یا محاسن هستند، قابل استفاده است.
توکلی با بیان اینکه بسیاری از افرادی که برای پیوند مو مراجعه می کنند، قابلیت پیوند مو ندارند، افزود: افراد برای بررسی امکان پیوند مو باید به پزشک مراجعه کنند؛ ریزش مو می تواند علت های مختلفی داشته باشد، در برخی موارد ریزش مو نیازی به پیوند ندارد و با درمان های دارویی، تقویتی و موضعی قابل درمان است.
وی ادامه داد: پیوند مو را افرادی باید انجام دهند که مطمئن باشند درمان های دارویی و موضعی چندان کمکی به رفع مشکل آنها نمی کند و یا این درمان ها تنها نقش نگهدارنده موها را دارد و با قطع درمان، ریزش مو بازگشت می کند.
این متخصص پوست و مو گفت: همچنین در افرادی که تمام موهای سر خود را از دست داده اند، امکان پیوند مو وجود ندارد؛ نظریه هایی مطرح است که می توان از موهای قسمت های دیگر بدن برای کاشت مو استفاده کرد ولی درصورت اقدام دراین زمینه، موها حالت طبیعی نخواهند داشت.
دکتر محمود داورنیا متخصص جراحی عمومی نیز دراین زمینه گفت: در محلی که قرار است کاشت مو انجام شود، توسط متخصص یک شکاف ایجاد می شود؛ بنابراین فضای خالی بین موها برای ایجاد این شکاف باید وجود داشته باشد.
وی افزود: اگر محلی که قرار است کاشت مو در آن انجام شود، تاس باشد مشکلی به وجود نمی آید ولی اگر قرار است کاشت مو در لابلای موهای موجود انجام شود، لازم است که فضای کافی در لابلای موها وجود داشته باشد تا بتوان شکاف لازم را ایجاد کرد.
داورنیا ادامه داد: بنابراین تا زمانی که حدود 40 درصد از تراکم موهای سر کاسته نشده است، به دلیل ناکافی بودن فضای خالی از مو، نمی توان در لابلای آنها برای کاشت مو شکاف ایجاد کرد و امکان کاشت مو وجود نخواهد داشت.
وی گفت: اگر افرادی بدون توجه به این موضوع اقدام به کاشت مو کنند، ممکن است به ریشه موهای اطراف آسیب وارد شود و یا اینکه این ریشه ها مزاحم ریشه موی کاشته شده، شوند و در هنگام رشد موی کاشته شده به دلیل درگیری ریشه ها کیست مویی و یا جوش های چرکی در پوست سر ایجاد شود و در نهایت نتیجه مناسب حاصل نشود.
** روش های پیوند مو
در روش های پیوند مو ریشه های مو تک تک از ناحیه ای که اهداکننده است به ناحیه دچار ریزش مو منتقل می شود.
در پیوند مو از موهای پشت سر استفاده می شود که تحت تاثیر هورمون ها دچار ریزش نمی شوند؛ موهای پشت سر گیرنده های هورمونی را که سبب ریزش موها می شود، ندارند و از آنها می توان برای انتقال ریشه مو به نواحی از سر که دچار ریزش و یا تاسی شده است، استفاده کرد.
از کاشت مو برای بازسازی ابرو، مژه ها و موهای ناحیه محاسن صورت نیز استفاده می شود؛ در هر پیاز یا ریشه (فولیکول) مو حدود 1 تا 3 تار مو رشد می کند که در کاشت مو این پیازها به ناحیه دچار ریزش مو منتقل می شود.
به طورکلی FUT و FIT دو روش شناخته شده کاشت مو است؛ در روش FUT نواری از موی پشت سر به قطر یک تا یک و نیم سانتی متر و به طول متغیر بر اساس شرایط پوست سر با روش جراحی برداشته می شود و پیازهای مو پس از جداشدن با ظرافت زیاد در ناحیه ای از سر که دچار ریزش شده است، کاشته می شود. این یک روش معمول است که می توان با استفاده از آن چند هزار تار مو را پیوند زد و نتیجه بسیار مطلوبی نیز به دست آورد.
روش FIT بدون جراحی انجام می شود و طی آن پیازهای مو از قسمت پشت سر جدا و در ناحیه کم پشتی و ریزش مو کاشته می شود.
دکتر توکلی در مورد روش های پیوند مو توضیح داد: به دلیل اینکه این روش پیچیده تر، ظریف تر و سخت تر از سایر روش هاست بنابراین از آن بیشتر در مواردی مانند کاشت ابرو یا موهای محاسن استفاده می شود.
توکلی افزود: همچنین از این روش در مواردی که تراکم موها در منطقه پشت سر کم است و یا درمورد افرادی که یک بار FUT کرده اند و می خواهند میزان بیشتری مو بکارند، به کار می رود.
وی گفت: با هر روشی که کاشت مو انجام می شود، حدود 2 تا 3 هفته بعد موها به تدریج شروع به رشد می کنند ولی پس از آن موها وارد فاز استراحت می شوند و همه آنها می ریزد؛ این ریزش طبیعی است و افراد نباید نگران شوند.
توکلی مرحله استراحت موها را حدود 3 تا 4 ماه دانست و گفت: به طور کلی پس از طی 10 تا 12 ماه از زمان پیوند مو می توان نتایج مطلوب آن را مشاهده کرد.
ک/ف س
ایرنا