شفا آنلاین:محققان یک اسکنرکوچک ساخته اند که مواد تشکیل دهنده غذا را تفکیک می کند و گزارش کامل آن را برای تلفن همراه ارسال می کند.
به گزارش شفا آنلاین، در این روش اسکنر بالای ظرف غذا قرار می گیرد و تمام مواد تشکیل دهنده آن را تفکیک می کند.
به همراه این اسکنر یک برنامه قابل نصب روی تلفن همراه طراحی شده است.
با استفاده از این روش به راحتی می توان میزان چربی ترانس، کالری، مواد مغزی، مواد شیمیایی و سمی و انواع ویتامین های غذا را شناسایی کرد.
یکی از مهمترین کاربردهای این سیستم، برای افراد مبتلا به انواع آلرژی است چراکه درصورت وجود انواع مواد آلرژی زا هشدار می دهد.
این اسکنر مجهز به یک طیف سنج رامان کوچک است.
طیف سنجی رامان روشی برای تعیین ساختار مولکولی است. علاوه بر طیف سنج، یک الگوریتم مبتنی بر ابر ( Cloud ) برای اتصال به شبکه و یک برنامه رایانه ای نیز مورد نیاز است.
در این روش پرتوهای بسیار ضعیف لیزر به غذا برخورد می کنند، پرتوهای بازتاب شده توسط دستگاه مورد تحلیل قرار می گیرند و مواد شیمیایی تشکیل دهنده غذا تفکیک می شوند.
بیش از 97 درصد از مواد تشکیل دهنده غذا با این روش قابل شناسایی هستند.
هرچه سطح غذا شفافیت بیشتری داشته باشد، اسکن با وضوح بیشتری انجام می شود.
تیم تحقیقاتی 3000 ماده غذایی مختلف را اسکن کرده اند و اطلاعات مربوط به آن را در یک پایگاه داده ذخیره کرده اند. وقتی اسکنر روی بشقاب غذا قرار می گیرد، اطلاعات به دست آمده با اطلاعات پایگاه داده مقایسه می شوند.
رنگ مصنوعی و مواد عذایی نگه دارنده مضر نیز با استفاده از اسکنر بررسی می شوند.
مدیر این پروژه هدف از این دستاورد را ترویج مصرف غذای سالم بیان کرده و امیدوار است که در آینده ای نزدیک، بررسی غذای سالم به آسانی چک کردن ایمیل در دسترس همگان باشد.
ک/ف س
ایرنا