شفا آنلاین : عضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی با اشاره به اینکه فرهنگ اومانیستی افراد را از تشکیل نهاد خانواده باز میدارد، گفت: در مالزی و تایلند طرح موفقی به نام خانههای مجاور برای فرزند آوری و کاهش دغدغه نگه داری و تربیت فرزندان به اجرا درآمد.
به گزارش شفا آنلاین ، فاطمه محمد بیگی اظهار داشت: پیامدهای معضل کاهش جمعیت را میتوان در سه بخش پیرشدن جمعیت غالب جامعه، افزایش تک فرزندی و پدیده خودمحوری تقسیم بندی کرد.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ اومانیستی در جامعه رواج پیدا کرده ادامه داد: فرهنگ اومانیستی به معنای فرهنگ خودمحوری، لذت طلبی و عدم تمایل به دیگران و کمک به همنوع است.
به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور، محمد بیگی بر همین اساس تاکید کرد: این فرهنگ افراد را از تشکیل نهاد خانواده و فرزند آوری باز می دارد و فرد تنها منافع خودش را میبیند.
وی در ادامه اشتغال بیش از حد زنان و ترویج فرهنگ مصرف گرایی را از عوامل کاهش جمعیت دانست و افزود: از کوچک تر شدن خانوادهها میتوانیم به عنوان یکی دیگر از دلایل عدم تمایل بانوان به فرزندآوری نام ببریم زیرا کوچکتر شدن خانوادهها باعث شده که خانوادهها از خانوادههای گسترده به خانوادههای هستهای بدل شده و همین باعث میشود که مادر خانواده بار سنگین تری را نسبت به گذشته برای تربیت فرزندان به دوش بکشد.
عضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی بیان کرد: در مالزی و تایلند طرحی به نام خانههای مجاور اجرا میشود تا برای فرزند آوری دغدغه نگه داری و تربیت فرزندان نداشته باشند در این طرح به هر یک از زوجهای جوان سه واحد آپارتمان داده میشود تا در یکی از این آپارتمانها خودشان سکوت کنند و دو آپارتمان دیگر به خانوادههایشان بدهند تا بار تربیت و نگه داری فرزند فقط بر دوش مادر نباشد.
وی در خاتمه با اشاره به کمرنگ شدن اعتقادات در جامعه خاطرنشان کرد: اعتقادات ما ضعیف شده زیرا از قدیم گفتند "همان کس که دندان دهد نان دهد" و نباید نگران رزق و روزی بعد از به دنیا آمدن فرزند باشیم و خداوند روزی فرزندان را میرساند اما متاسفانه اعتقادات در بین برخی از افراد جامعهها کمرنگ شده است.
ک/زا