شفا آنلاین:بررسیهای محققان کرهای نشان میدهد: دو اسید چرب غیر اشباع امگا 3، اسید ایکوز اپنتا انوئیک (EPA) و اسید دوکوزا هگزاانوئیک (DHA)، دارای خواص ضد التهابی و آنتیترومبوتیک (ضد لخته) هستند و سبب پیشگیری از بروز بیماری قلب و عروق (CVD) میشوند.
به گزارش شفا آنلاین،در کارآزماییهای با بر چسب باز، اسیدهای چرب امگا 3 در پیشگیری ثانوی از CVD دارای منافع چشمگیر بودهاند، ولی نتایج کارآزماییهای شاهددار دراین زمینه متناقض بوده است.
پژوهشگران در کره جنوبی، تعداد هزار و هفت کارآزمایی یافتهاند که از سال 1976 تا 2012 انجام شده و شامل اسیدهای چرب امگا 3 و پیشگیری از CVD بوده است.
این پژوهشگران برای انجام متا آنالیز، تعداد 14 کارآزمایی غیر انتخابی و شاهددار را برگزیدهاند که شامل 20 هزار بیمار مبتلا به CVD شناخته شده با سن متوسط حدود 63 سال که 79 درصد آنان مرد بودند، بوده است.
بر اساس این پژوهش، دوز اثر EPA یا DHA روزانه از 4 تا 8.4 گرم متغیر بود و به عنوان دارونما از چند روغن مثل روغن زیتون، آفتابگردان و ذرت استفاده شده بود. در متوسط پیگیری دو ساله در این گروهها از نظر احتمال بروز رویدادهای CVD، میزان مرگ ومیر به هر علت، مرگ ناگهانی قلبی، انفارکتوس مهلک یا غیرمهلک میوکارد، آنژین، نارسایی احتقانی قلب یا استروک اختلافی دیده نمیشد.
ایسنا