شفا آنلاین- متخصص علوم رفتاری از محرومیت حدود 3میلیون کودک ونوجوان ایرانی ازتحصیل وآزارجسمی وروانی فرزندان 85درصد ازوالدین معتاد به خاطر توهم و خماری ناشی از مصرف مواد مخدر خبرداد.
دکتر مجید ابهری در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این مطلب با بیان این که کودک آزاری به شکل های مختلفی انجام می شود افزود: بدترین نوع آن آزار جسمی و تنبیه بدنی است که بعضی از آزارها توسط نامادری یا ناپدری انجام می گیرد که درحقیقت زیر فصل شکنجه طبقه بندی می شوند نه آزار.
وی سوراخ کردن بدن کودک را با میخ و سوزن– سوزاندن بدن پاک و معصوم کودک را با سیگار- گذاشتن ریگ در لاله گوش و همچنین گذاشتن مداد در لای انگشتان وی را ازجمله شکنجه های فجیع کودکان برشمرد و تصریح کرد: بسیاری از کودکان هنگام تنبیه دچار نقص عضو می شوند و تا پایان عمر این مشکل را به همراه خواهند داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در این خصوص ادامه داد: کابوس های شبانه- پاره شدن پرده گوش- شب ادراری- از دست دادن قسمت و یا تمام بینایی- شکستن دست و پا و همچنین قطع نخاع از جمله عواقب ناشی از تنبیهات بدنی کودکان محسوب می شود.
وی خاطر نشان کرد: نوع دیگری از کودک آزاری، آزارعاطفی یعنی محروم کردن کودک از محبت- نوازش و توجه است که بیشتر در خانواده های معتاد و یا تک سرپرست دیده می شود. نوع دیگر آن هم آزارهای فرهنگی و آموزشی است .یعنی محروم کردن کودک از تحصیل و آموزش .حال آن که در ایران 3میلیون کودک واجب التعلیم وجود دارد که از مدرسه و تحصیل محروم اند و در حقیقت در معرض انواع آسیب های اجتماعی قرار دارند.
این آسیب شناس اجتماعی نوع دیگری از آزار کودکان را آزارهای فرهنگی و رفاهی یعنی محروم کردن کودک از گردش ها و تفریحات سالم و دسته جمعی دانست و نوع دیگر آن آزارهای گفتاری و کلامی یعنی به کاربردن کلمات نا درست و ناسزا در مورد کودکان و همچنین اهانت های مستقیم به آنان چه در خلوت و چه در جمع است.
به گفته وی ، آزار جنسی کودکان معمولأ توسط نزدیکان،دوستان یا افردی که در ارتباط با کودک هستند انجام می گیرد و در صورت بروزاین شرایط ،کودکان را باید بدون ترس- تهدید و یا تنبیه نزد مشاور و روانپزشک ببرند و اجازه ندهند که کودک این اتفاق ناخوشایند را مانند آتشی در زیر خاکستر ذهن و روحش نگه دارد.
دکتر ابهری با اشاره به این که کودک آزاری با تحصیلات و وضعیت اقتصادی خانواده ارتباط مستقیم دارد خاطرنشان کرد: متأسفانه نهادهای حمایتی به دلیل تنبیه کودکان توسط والدین هنوز نتوانستند از آنان دفاع کنند. مگر آن که نمایندگان مجلس در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند.
وی در ادامه گفتگو با شفا آنلاین گفت: کشور ما به خاطر امضای کنوانسیون حمایت از حقوق کودکان موظف است به عنوان یک کشور مسلمان از حقوق کودکان که مظلوم ترین قشر جامعه هستند دفاع کند.
آسیب شناس اجتماعی با بیان این که از آنجا که کودکان نه زبان و نه توان شکایت دارند و نه قدرت دفاع تصریح کرد: بنابراین عوارض ناشی از این آزارها و یا انجام هریک از تنبیهات هولناک مذکور در رفتار و هویت اجتماعی آینده کودک نمودار می شود.