کد خبر: ۳۶۴۶۵۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۲ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025July 27

خط قرمز وزارت بهداشت برای نانوایی‌ها / استفاده از جوش‌شیرین و جوهرقند ممنوع!

نان قوت غالب سفره ایرانی‌هاست، اما چه کسی تضمین می‌کند نانی که هر روز می‌خوریم، واقعاً سالم است؟ وزارت بهداشت می‌گوید با چهار شاخص کلیدی نانوایی‌ها را زیر ذره‌بین دارد و هشدار داده: استفاده از جوش‌شیرین و جوهرقند ممنوع است!

شفاآنلاین»سلامت» به گفته‌ی مهندس محسن فرهادی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، نظارت بر نانوایی‌ها یک وظیفه دائمی و حیاتی برای تأمین امنیت غذایی مردم است. او اعلام کرد که تیم‌های ارزیابی وزارت بهداشت بر اساس چهار آیتم کلیدی، وضعیت نانوایی‌های کشور را بررسی می‌کنند.

آیتم‌های چهارگانه پایش نانوایی‌ها:

۱. بهداشت افراد شاغل
به گزارش شفاآنلاین: شامل بررسی کارت بهداشت، آموزش‌های بهداشتی، نظافت فردی، پاکیزگی دست‌ها و لباس کار.

۲. مواد اولیه و افزودنی‌ها

  • نظارت بر کیفیت آرد، خمیر، نمک و مخمرهای مصرفی.

  • استفاده از جوش‌شیرین و جوهرقند ممنوع است.

  • افزودنی‌ها فقط باید از نوع مجاز و تأییدشده توسط وزارت بهداشت باشند.

  • در صورت مشکوک بودن به تخلف، نمونه‌های آزمایشگاهی گرفته می‌شود.

۳. تجهیزات و ابزار پخت نان

  • دستگاه‌های پخت نان باید دارای استاندارد ملی باشند.

  • حرارت مستقیم ممنوع است؛ باید از سوختن نان و تولید کربن جلوگیری شود.

  1. سازه و فضای فیزیکی نانوایی

    • وضعیت بهداشتی محل نگهداری آرد، فضای استراحت نانواها و بخش پذیرش مشتری‌ها بررسی می‌شود.

    • در بسیاری از موارد، وضعیت سازه نانوایی‌ها استاندارد نیست و نیاز به اصلاح دارد.

برخورد با تخلفات؛ فرصت، نه فوریت

فرهادی در ادامه توضیح داد: با وجود سختی کار نانوایان به‌ویژه در فصول گرم، وزارت بهداشت ابتدا فرصت رفع نواقص را به متصدیان می‌دهد. تخلفات بهداشتی مربوط به پرسنل معمولاً سریع رفع می‌شود، اما تخلفات سازه‌ای و تجهیزاتی پیچیده‌تر است.

در صورت بی‌توجهی به اخطارها:

  • تذکر رسمی صادر می‌شود

  • و در صورت تکرار، ممکن است واحد صنفی تعطیل شود

پیام نهایی وزارت بهداشت:

نان سالم، حق مردم است.
مردم در صورت مشاهده تخلف در نانوایی‌ها می‌توانند موضوع را به سامانه‌های نظارتی وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی اطلاع دهند.

نظرات بینندگان