کد خبر: ۹۵۶۷۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۵ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ - 2016January 31
شفاآنلاین:سلامت روان>شاید بتوان گفت یکی از شایع‌ترین مشکلات روانی‌ جوامع پیشرفته افسردگی است که با احساس ناراحتی و سرخوردگی، گوشه‌گیری، عدم اشتیاق به انجام امور روزانه و... نمایان می شود.
به گزارش شفاآنلاین :  افسردگی ممکن است گذرا بوده و یا مدت طولانی زندگی فرد را دچار مشکل کند. با این حال عوامل به نظر کم اهمیت می ‌توانند بر روحیه یک فرد تاثیرهای مخربی بگذارند. در اینجا چند عامل مهم را که می ‌توان با رعایت آنها از دام افسردگی گریخت، معرفی می شود:

دوری از جمع: در افسردگی بالینی، فرد مبتلا بشدت از دیگران دوری می‌ کند. این دوری از جمع به نحوی پاسخی به استرس و درگیری ذهنی است. اگر به این نوع افسردگی مبتلا هستید، سعی کنید به تدریج خود را در اجتماع حاضر کنید. از خانواده و دوستان خود شروع کنید. لیستی از کسانی‌که می‌خواهید با آنها دوباره رابطه برقرار کنید، تهیه کنید و شروع به برنامه ‌ریزی برای ارتباط و فعالیت کنید.

افکار و خیال‌پردازی بیهوده: شاید این دو، عوامل مهم ابتلا به افسردگی باشند. با این حال تمرکز افراد افسرده غالبا بر روی شکست‌ ها، ناکامی ‌ها و آرزو و خواسته ‌های دور از دسترس است. شکست‌ های ذهنی و افکار بیهوده برای فرد درگیری ذهنی و احساس رنج فراوان به بار می ‌آورد. قبل از آنکه افکار منفی بر شما غلبه کند، خود را از دست آنها خلاص کنید. افکار منفی می ‌توانند باعث ایجاد توهم شده و رویدادهای عادی را برای افراد غیرقابل تحمل کنند. راه حل این است که توجه خود را به سمت انجام فعالیت ‌های مثبت مانند؛ خواندن کتاب، گوش کردن به موسیقی، تماشای فیلم ‌های شاد و حتی کارتون بکشانید.

خود درمانی با مواد اعتیاد‌ آور: روی آوردن به مواد مخدر در مبتلایان به افسردگی شایع است. شاید مصرف این مواد ممکن است استرس و تفکرهای بیهوده را تا مدت کوتاهی دور سازد، اما این احساس زودگذر تاثیرات مخربی بر سیستم عصبی فرد خواهد گذاشت که جبران ناپذیر است. همچنین این مواد می ‌توانند اثر داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب را متوقف کنند و در نهایت به جسم فرد نیز صدمه وارد کنند. به جای گرایش به این مواد، به یک پزشک متخصص مراجعه کنید و در صورت تشخیص افسردگی، آن را با دارو و روش‌ های پیشنهادی و زیر نظر او درمان کنید.

کاهش فعالیت بدنی: انجام فعالیت‌های ورزشی، اثر قدرتمندی بر روی افسردگی دارد. حتی می توان گفت که ضد افسردگی است. چرا که ورزش باعث افزایش ترشح سروتونین و دوپامین می ‌شود. موادی که میزان ترشح آن در افراد افسرده به پایینترین حد خود می‌ رسد. ورزش‌یهایی چون؛ پیاده روی، شنا، پیلاتز،‌ کوهنوردی و ...انجام دهید. ورزش ‌های که هم مفرح هستند و هم شما را از دام افسردگی نجات می‌ دهند.

مصرف زیاد شیرینی ها: افراد افسرده معمولا میل به تنقلات و خوراکی‌ های شیرین دارند. خوردن این شیرینی ها در کوتاه مدت حس خوبی به فرد می ‌دهد، اما کمتر از دو ساعت باعث پایین آمدن شدید گلوکز خون می ‌شود. از مصرف زیاد قند و تنقلات شیرین خودداری کنید. بهترین کار اعتدال است. بنابراین به اندازه مصرف کنید و خوردن خود را تحت کنترل خود درآورید.

منفعل بودن: افراد افسرده فکر می‌کنند که حتی انجام کارهای متفاوت و تلاش برای پویایی بیهوده و عبث است. آنها ارتباطات خود را به حداقل می‌ رسانند. عدم فعالیت و ارتباط دام بزرگی است که باعث تشدید افسردگی و در نتیجه منفعل شدن کامل فرد می‌ شود. راه حل این است که منتظر روی دادن وقایع نباشید. خود به شخصه وارد عمل شده و آن وقایع و رویداد‌ها را بوجود آورید. منتظر اتفاقات بد و منفی هم نباشید.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: