کد خبر: ۸۸۵۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۷ - ۲۴ آبان ۱۳۹۲ - 2013November 15
شفا آنلاین :از آنجا که بدن انسان نیازی به دریافت شکر یا قند ندارد ، هیچیک از راهنما یی های غذایی نه تنها مواد غذایی حاوی شکر افزودنی را توصیه نمی کنند بلکه محدود کردن آنها را هم توصیه می کنند 
به گزارش شفا آنلاین ، به طور معمول شکر های افزودنی موجود در محصولات غذایی نه تنها فاقد کالری بالا و مواد مغذی هستند بلکه باعث پوسیدگی دندان، افزایش وزن و تری گلیسرید های خون می شوند. ماده کریستالی سفید رنگی که به عنوان شکر می شناسیم، یک ماده مصنوعی و فرآیند شده است که مضرات فراوانی برای سلامت بدن به همراه دارد. ** پنج دلیل برای آنکه شکر مصرف نکنید کارشناسان تغذیه دلایل متعددی ارایه داده اند تا مردم نباید شکر و قند مصرف کنند: دلیل اول آن است که شکر، سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کند. هنگامی که مقادیر زیادی شکر مانند چند عدد آب نبات استفاده می شود، به طور موقت توانایی سیستم ایمنی بدن را برای پاسخگویی و دفاع از سلامت بدن به مخاطره می اندازد. این اثر برای چند ساعت طول می کشد، بنابراین اگر فردی چند بار در روز شیرینی یا شکلات بخورد، ممکن است سیستم ایمنی بدن به صورت دائم دچار ضعف شود. ** دلیل دوم برای مصرف نکردن شکر شکر و قند باعث التهاب می شود. التهاب که بخشی از پاسخ ایمنی بدن است همیشه چیز بدی نیست اما به هرحال خوردن بیش از حد غذاهای شیرین می تواند موجب التهاب غیر طبیعی شود که در خدمت هیچ هدف مفیدی نیست و در واقع باعث پیری و بیماری می شود. ** سومین دلیل برای نخوردن شکر قند سرکوب انتشار هورمون رشد انسان است به آن معنا که ترشح هورمون رشد را در بدن کاهش می دهد. درمان های عوارض ناشی از کاهش هورمون رشد، گران و مخاطره آمیز هستند، بنابراین می توان با رعایت توصیه ساده مصرف نکردن شکر، از ابتلا به عوارض ناشی از آن پیشگیری کرد. اجتناب از خوردن غذاهایی که سرشار از قند هستند بروز اختلالات هورمونی را کاهش می دهد؛ ضمن آنکه ورزش و کنترل استرس به کاهش اختلالات هورمونی کمک می کنند. ** دلیل چهارم برای مصرف نکردن انواع غذاهای شیرین قند و شکر موجب افزایش گلیکاسیون (Glycation) می شوند؛ گلیکاسیون به آن معنا است که مولکول های قند هنگامی که با خوردن غذاهای شیرین وارد جریان خون می شوند شروع می کنند در اطراف خود چیزهایی مانند پروتئین یا چربی را بیابند تا به آن متصل شوند و با این کار مولکول های جدید و خطرناکی می سازند. این مولکول های جدید مخرب، ترکیبات سمی به نام محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته تولید می کنند که به سرعت روند پیری را افزایش می دهند و آسیب ناشی از آنها غیرقابل برگشت است. ** دیابت، مهم ترین عارضه مصرف قند و شکر قند میزان انسولین را افزایش می دهد. اَنسولین یکی از هورمون هایی است که با تاثیر بر سلول های کبد باعث می شود این سلول ها، قند را از خون گرفته و ذخیره کنند. وقتی میزان قند خون بالا می رود، پس از مدت کوتاهی پانکراس (غده ای پشت معده) برای گرفتن این قندهای اضافی، مقداری انسولین بیشتر از خود ترشح می کند. اگر قند خون کم شود، سطح انسولین نیز به حالت عادی بازمی گردد اما هنگامی که مقدار زیادی قند و شکر وارد شود به آن معنا است که به طور مداوم بدن برای ذخیره این قندها به انسولین نیاز دارد. در نهایت پانکراس خسته شده و دیگر به قندهای بدن پاسخی نمی دهد و انسولین ترشح نمی کند. در حقیقت افراد در این مرحله به دیابت وابسته به انسولین مبتلا شده اند و از سوی دیگر روند پیری نیز تسریع می شود. ** چه مقدار شیرینی بخوریم؟ واقعا باید از ژله و شیرینی و انواع دیگر غذاهای شیرین ترسید هرچند که این غذاها فورا موجب چین و چروک یا نارسایی ارگان های بدن نمی شوند. بدن نیازی به دریافت شکر ندارد و قند مورد نیاز خود را می تواند با مصرف غذاهای معمولی به دست آورد. با توجه به آمار سازمان جهانی بهداشت، توصیه می شود حداکثر تا 10 درصد کل کالری مورد نیاز روزانه به قندهای ساده اختصاص یابد. ** خطرات شکر افزوده در انواع فرآورده های غذایی شکر افزوده این روزها در اکثر مواد غذایی وجود دارد. برای اینکه بدانیم کدام ماده غذایی حاوی شکر افزوده است، نیاز به بررسی بر چسب مواد غذایی است. دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده که نوشابه، آبمیوه و یا نوشیدنی های میوه ای، شیرینی ها از جمله کیک، بیسکویت، پای، شیرینی خشک، دونات و دسرهای درست شده از لبنیات مانند بستنی، پودینگ، پلمبیر، کیک پنیر، ماست یخی و شکلات و آبنبات دارای بیشترین شکر و قند هستند. شکر افزودنی روی برچسب غذایی ممکن است نام های مختلفی مانند شهد آگاو، شکر قهوه ای، بلور نیشکر، شکر نیشکر، شیرین کننده ذرت، بلور فروکتوز، شربت ذرت، دکستروز، آب نیشکر تبخیر شده (خشک)، کنسانتره آبمیوه، گلوکز، شربت ذرت با فروکتوز بالا، عسل، شکر انورت، ملتوز، شربت مالتوز، شیره افرا، ملّاس (شیره چغندر)، شکر خام، سوکروز و شیره داشته باشد   ایرنا . 
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: