شفا آنلاین : متخصص بیماریهای کودکان گفت: ماسکهای موجود در بازار جنبه دکور دارند و بهتر است در زمانهایی که آلودگی بیش از حد مجاز است کودکان، بیماران خاص و سالمندان در این هوا تردد نکنند.
به گزارش شفا آنلاین ، سید مرتضی لسانی ، اظهار داشت: در روزهای مشخصی از سال به دلیل تغییرات جوی، سرما و تغییر در وزش بادها، ذرات معلق موجود که حاصل از کارخانجات صنعتی است در فضای شهرها جمع شده و باعث ناسالم شدن هوا میشوند.
متخصص بیماریهای کودکان گفت: علاوه بر این، ذرات معلق وارد شده از عراق و کشورهای غربی به داخل کشور نیز به صورت معلق در فضا باقی میماند و به آلوده شدن هوا منجر میشوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در این هوای آلوده افرادی که دارای بیماریهای ریوی، آسم، برونشیت مزمن و آلرژی هستند بیشتر درگیر میشوند.
متخصص بیماریهای کودکان گفت: 25 درصد کودکانی که سرفههای طولانی دارند وقتی در معرض هوای آلوده قرار گیرند سرفههایشان تشدید شده و مدت زمان طولانیتری سرفه خواهند کرد.
لسانی ادامه داد: در سرماخوردگی معمولی کودک یک هفته تا 10 روز سرفه میکند اما این روزها با کودکانی مواجهیم که سرفههای طولانی مدت دارند.
متخصص بیماریهای کودکان تشریح کرد: اگر چه خیلیها معتقدند که این سرفهها میتوانند زمینه ارثی و آلرژی داشته باشند اما واقعیت این است که هوای آلوده باعث تشدید سرفهها شده است و سرفههای طولانی و شبه آسم این روزها بیش از پیش بروز پیدا کرده است.
لسانی در پاسخ به پرسش فارس مبنی بر استفاده از ماسک در این روزها گفت: ماسکهای معمولی موجود در بازار هیچ تأثیری ندارند و به راحتی ذرات را از خود عبور میدهند.
متخصص بیماریهای کودکان ادامه داد: این ماسکها جنبه دکور دارند و بهتر است در زمانهایی که آلودگی بیش از حد مجاز است کودکان، بیماران خاص و سالمندان در این هوا تردد نکنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: بخور نیز هیچ تأثیری بر کاهش سرفههای کودکان در این زمان ندارد پس بهتر است کودکان در این روزها فقط در خانه بمانند.