کد خبر: ۸۵۳۵
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۱ - ۱۶ آبان ۱۳۹۲ - 2013November 07
شفا آنلاین:مغز کله‌پاچه در بین اجزای آن بیشترین کلسترول را دارد.
به گزارش شفا آنلاین، به نقل از وب دا؛کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: 120 گرم مغز گاو دو هزار میلی‌گرم کلسترول دارد که معادل 8 زرده تخم‌مرغ است و برای بیماران مبتلا به کلسترول بالا مناسب نیست.   سمانه عزیزی افزود: کله‌پاچه شامل اجزای مختلفی مانند پاچه، زبان، مغز و سیرابی است که  چربی و کالری بالایی دارد.    مصرف آب‌لیمو تاثیری در کاهش چربی کله‌پاچه ندارد   وی با اشاره به کلسترول بالای کله‌پاچه به عنوان مهم‌ترین خطر این ماده غذایی برای مصرف‌کنندگان، اظهار کرد: این اعتقاد که مصرف آب‌غوره و آب‌لیمو همراه با کله‌پاچه موجب کاهش جذب چربی و کلسترول  آن می‌شود،  صحیح نیست.   عزیزی ادامه داد: سیرابی کله‌پاچه در مقایسه با گوشت گاو و گوسفند کالری و چربی کمتری دارد، اما از نظر پروتئین مشابه با گوشت قرمز است.    سیرابی؛ کم ضررتر از سایر اجزی کله‌پاچه   این کارشناس ارشد تغذیه ابراز داشت: میزان کلسترول سیرابی مشابه گوشت گاو کم‌چرب بوده و کم ضررتر از سایر اجزای کله پاچه ست.   عزیزی میزان بالای اسیدهای چرب ترانس را یکی دیگر از مضرات کله‌پاچه برشمرد و تصریح کرد: اسیدهای چرب ترانس باعث کاهش کلسترول خوب خون (HDL) و افزایش کلسترول بد خون (LDL) می شوند.    وی در خصوص دیرهضم بودن کله‌پاچه نیز گفت: مصرف این  غذای پرچرب در افراد مبتلا به مشکلات گوارشی موجب تشدید بیماری می شود.    قبل از مصرف کله‌پاچه از پخت کامل آن مطمئن شوید   کارشناس ارشد تغذیه و رژیم‌درمانی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، بیان کرد: پخت ناقص کله‌پاچه یا تهیه غیربهداشتی آن می‌تواند منبع انتقال انواع عوامل بیماری‌زا به بدن افراد باشد.   عزیزی با بیان اینکه سبک زندگی امروزه افراد همراه با بی‌تحرکی است، تاکید کرد: عدم تحرک کافی در کنار مصرف غذاهای پرچربی مانند کله‌پاچه، می‌تواند برای سلامتی افراد به خصوص افراد مبتلا به چربی خون و بیماران قلبی بسیار مضر باشد.   وی یادآور شد: توصیه کلی متخصصان تغذیه، محدود کردن مصرف این گونه مواد غذایی و جایگزینی آن با انواع غذاهی مفید و کم کالری برای جلوگیری از ایجاد بیماری‌های مزمن است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: