شفا آنلاین- مصرف شلغم از زمان های باستان رواج داشته است .شلغم جز خانواده ای از سبزیجات است که اعضا دیگر آن شامل انواع کلم ها و سبزیجات ریشه ای می باشد.
این ماده غذایی نیز مانند لیمو شیرین دارای مواد مغذی فراوان و کالری کمی است ؛ به طوری که یک فنجان شلغم پخته تنها 30 کیلوکالری انرژی و 4 گرم قند دارد.این ویژگی ها در کنار در نظر گرفتن این نکات که این سبزی فاقد چربی ، سدیم یا کلسترول و سرشار از انواع آنتی اکسیدان هاست، آن را به ماده غذایی سالمی برای قلب تبدیل کرده است.
شلغم و سایر سبزیجات ریشه ای معمولا غنی از ویتامین (سی) هستند؛آنتی اکسیدان مهمی که در ارتقاء عملکرد سیستم ایمنی و افزایش جذب آهن نقش ویژه دارد.
هر فنجان شلغم حدود 30 % نیاز بدن به ویتامین C را تامین می کند بنابراین مصرف شلغم در دوران سرماخوردگی می تواند در کاهش علائم موثر باشد.
یک فنجان شلغم همچنین می تواند مقادیری از کلسیم ، منیزیم ، آهن ، فولات ، پتاسیم ، روی ، فسفر ، ویتامین های B1 و B2 را نیز تامین کند،همچنین این میزان شلغم دارای حدودا 4 گرم یا 16% فیبر مورد نیاز روزانه می باشد.
دکتر مهدی شادنوش/متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی
قائم مقام معاون بهداشتي وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی