شفا آنلاین :محققان اسپانيايي به تاز گی اعلام کرده اند انار مي تواند با تقويت شريان هاي قلب، بدن را در برابر رژيم غذايي با كلسترول بالا محافظت كند .
به گزارش شفا آنلاین از پايگاه خبري ديلي ميل، تحقيقات اخير محققان اسپانيايي نشان مي دهد، انار برخي از آسيب هاي فست فود و تنقلات را كاهش مي دهد.
به گفته محققان قرص هاي مكمل ساخته شده از ميوه انار، به سالم نگه داشتن عروق خوني كمك كرده و حملات قلبي و سكته مغزي را كاهش مي دهند.
در اين مطالعه، محققان اسپانيايي اثر يك قرص بسته بندي شده با مواد شيميايي انار به نام پلي فنول ها را در گردش خون خوك (به دليل شباهت سيستم قلبي - عروقي شبيه به انسان) بررسي كردند.
تغذيه خوك ها با غذاهاي چرب سبب آسيب ديدن رگ هاي خوني، به ويژه پوشش ظريف اين رگ ها مي شود.
اين پوشش، يا اندوتليوم با آزاد كردن موادي، انبساط و انقباض رگ هاي خوني را كنترل مي كند و آسيب به آن، اولين گام در بيماري آترواسكلروز - سفت شدن شريان هاي قلب - است كه منجر به حمله قلبي و سكته مغزي مي شود.
در نتيجه انعطاف پذيري رگ هاي خوني خوك كه با غذاهاي چرب تغذيه شده اند كاهش مي يابد و نشانه هاي ديگري از مشكلات قلبي در اين حيوان بروز مي كند.
با اين حال ، مصرف روزانه قرص هاي مكمل انار (Pomanex)،كه حاوي ۲۰۰ ميلي گرم پلي فنول است، سبب از بين رفتن بسياري از اين عوارض مي شود.
به گفته دكتر لينا باديمون از موسسه قلب و عروق كاتالان در اسپانيا، غني سازي رژيم غذايي با پلي فنل هاي انار مي تواند در پيشگيري و به تاخير انداختن مشكلات اندوتليال ، كه از اولين نشانه هاي آترواسكلروز و سكته مغزي هستند، كمك كند.
پيش از اين، تحقيقات دانشمندان از تاثير آب انار در كاهش فشار خون خبر داده بود.
نتايج اين بررسي در كنگره قلب و عروق اروپا (Congress of the European Society of Cardiology) ارايه شده است.