کد خبر: ۷۱۶۹۶
تاریخ انتشار: ۰۷:۳۲ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - 2015August 08
شفا آنلاین>بیمه و بانک>بانک ها و موسسات مالی و اعتباری در پرداخت تسهیلات به مشتریان شرط گذاری را رواج داده اند.


به گزارش شفا آنلاین، با بالا رفتن بهای تمام شده پول در بانک ها و موسسات مالی و اعتباری شرایط پرداخت تسهیلات سخت تر و ربوی تر از گذشته شده است.

بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار در نیمه اردیبهشت ماه در اقدامی عجیب تعیین نرخ سود کوتاه مدت را به بانک ها واگذار کردند، تصمیمی که از همان ابتدا دور نمای روشنی برای آن متصور نمی شد.

بانک ها و موسسات مالی و اعتباری در ایران همواره رقابت ناسالمی در عرصه پرداخت سود بالاتر داشتند و با واگذاری تعیین نرخ سود، پیش بینی می شد نتیجه مطلوبی برای اقتصاد نداشته باشد.

از همان روزهای نخست نرخ سود روزشمار که پیشتر ۱۰ در صد بود با افزایش بیش از ۹۹ درصدی به حدود ۱۹ و ۹۷ دهم درصد در برخی بانک ها رسید و به تازگی برخی از بانک ها این عدد غیر رند را رند و به ۲۰ درصد رسانده اند!

این یعنی افزایش قابل ملاحظه بهای تمام شده پول در بنگاه اقتصادی و از طرف دیگر متاسفانه بانک مرکزی بازهم در اقدامی نسنجیده و غیر کارشناسی شده نرخ تسهیلات را نیز کاهش داد!

یعنی به جای افزایش نرخ تسهیلات که در نتیجه افزایش بهای تمام شده متصور می شد، بصورت سرکوبگرانه توسط بانک مرکزی دستور به کاهش نرخ تسهیلات داده شد که اثرات نامطلوب تعیین نرخ دستوری بارها توسط اقتصاددانان هشدار داده شده است.

هشداری که جدی گرفته نشد و بانک ها و موسسات مالی و اعتباری حالا برای پرداخت تسهیلات با نرخ های ۲۱ و ۲۴ درصد که کاملا به ضرر بنگاه اقتصادی است مجبور به ابداع روش های نامطلبوب و غیرقانونی شده اند.

پیشتر سپرده گذاری به شرط وام در تعدادی از موسسات مالی و اعتباری رواج داشت، اما امسال بانک های بزرگ نیز بدون ترس از قوانین موجود، صراحتا از مشتریان می خواهند برای دریافت تسهیلات سپرده گذاری چند ماهه داشته باشند.

رابطه ای که قطعا بیش از گذشته بانکداری در ایران را به سمت ربوی شدن سوق می دهد، چون اساس سپرده گذاری به شرط دریافت تسهیلات امری غیر قانونی و غیر شرعی است.

هر چند بانک ها و موسسات مالی و اعتباری با گذاشتن یک کلاه شرعی! به مشتریان اعلام می کنند مثلا سه ماه با حساب کار کنید تا وام بدهیم اما هم خود بانک و هم سپرده گذار می دانند که نیت چیزی جز شرط سپرده گذاری به شرط وام نیست.

به مسئولان امر توصیه می شود هر چه سریع تر نسبت به این رویه نادرست و خطرناک واکنش نشان داده و اجازه عادی شدن فعالیت ربوی در بانکداری به اصطلاح اسلامی و غیر ربوی کشورمان را ندهند.

اخبار بانک
 
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: