در هیچکدام از رژیمهای غذایی علمی و اصولی برای افزایش، کاهش یا
نگهداشت وزن و حتی حفظ سلامت بدن، اشارهای به تعیین گروه خونی نشده است. یک رژیم غذایی درست و اصولی، کاری به نوع گروه خونی فرد ندارد.
متاسفانه این روزها، گروهی از افراد برای کسب سود بیشتر، اقدام به فریب بیماران از راههای جدید و جذاب میکنند و تنظیم رژیم براساس گروه خونی هم یکی از همین راههاست که نهتنها علمی نیست، بلکه میتواند بدون نتیجه باشد و فرد را دچار زیانهای مالی و جسمی هم بکند.
این نوع
رژیمهای عجیب و غریب، بیشتر بهدلیل نداشتن دانش و آگاهی مردم پا به عرصه
وجود میگذارند و توجه بسیاری را هم به خود جلب میکنند.
چنین
رژیمهای بیاساسی، از نظر قانونی هم قابل پیگرد هستند و امیدواریم
سازمانهای مربوطه مانند نظامپزشکی یا وزارت بهداشت، توجه بیشتری به
افرادی که رژیمدرمانیهای غیر علمی انجام میدهند، بکنند. بهطور کلی،
کاهش وزن یک موازنه ساده بین میزان کالری دریافتی و مصرفی است. این مصرف
شدن انرژی به عوامل زیادی در بدن (مانند کارکرد هورمونها، نحوه عملکرد
ماهیچهها، مقدار بافت چربی و ماهیچهای) بستگی دارد.
از این رو، متخصصان تغذیه در شرححالگیری به این عوامل در کنار مسائل رفتاری و مشکلات مربوط به سلامت افراد مانند کمخونی، کمبود کلسیم و... توجه میکنند و نیازی به دانستن گروه خونی برای تجویز رژیم غذایی مناسب ندارند.
دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران