شفا آنلاين -پزشکان آمریکایی در مطالعه اي جدید اظهار داشتند افرادی که ساعات بیشتری را در طول شب بیدار میمانند به دلیل تغییر در برنامه خوابشان در طول روز تمایل بیشتری به مصرف موادغذایی پرکالری دارند
به گزارش شفا آنلاين از خبرگزاری یونایتدپرس، گروهی از متخصصان دانشکده پزشکی «پاریلمان» در دانشگاه پنسیلوانیا در این مطالعه به بررسی 225 فرد 22 تا 50 ساله پرداختند که مدت 18 روز تحت نظر پزشکان بودند.
در این مدت برای شرکتکنندگان در مطالعه وعدههای غذایی در زمانهای مقرر سرو میشد و در تمام اوقات برای افرادی که تمایل به مصرف موادغذایی داشتند خوراکی در دسترس بود. همچنین افراد شرکتکننده در این مطالعه میتوانستند در محیط آزمایش حرکت کنند و راه بروند اما اجازه ورزش کردن نداشتند. آنها اجازه داشتند کارها و تفریحات نشستنی و کمتحرک مثل تماشای تلویزیون یا بازیهای رایانهای را انجام دهند.
نتایج مطالعات نشان داد در این گروه افرادی که تنها چهار ساعت در طول شب یعنی از ساعت چهار تا هشت بامداد در رختخواب بودند نسبت به گروه دیگری که از ساعت 10 شب تا هشت صبح خوابیده بودند، وزن بیشتری کسب کردند.
«آندرئا اسپائت» یکی از محققان این مطالعه گفت: در این مطالعه دریافتیم زمانی که افراد در خوابشان تاخیر میاندازند و تا دیر وقت بیدار میمانند به دلیل گرایش به مصرف زیاد خوراکیها و نوشیدنیهایی که حاوی چربی بالایی هستند، خیلی بیشتر در معرض خطر اضافه وزن و چاقی قرار میگیرند.
اسپائت همچنین افزود: این بررسی تایید میکند که به طور کلی در نیمه شب تمایل به مصرف موادغذایی پرکالری بیشتر است و علاوه بر این اخلال در زمان دریافت کالری خطر افزایش وزن را تشدید میکند.
نتایج این مطالعه در مجله تخصصی «خواب» منتشر شده است.