کد خبر: ۶۱۳۶۹
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۶ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - 2015May 08
وزیربهداشت دربرنامه نبض اعلام کرد:
شفاآنلاین:وزیربهداشت ،درمان وآموزش پزشکی گفت:معتقدم درمان یک چاه عمیق است که پرشدنی هم نیست اما درعین حال افتخارمی کنیم که سال اول طرح تحول سلامت را به موضوع مهم درمان اختصاص دادیم.
به گزارش اختصاصی شفاآنلاین ،دکترحسن قاضی زاده هاشمی دقایق قبل با حضور دربرنامه نبض شبکه خبر ضمن بیان این مطلب ودرپاسخ به برخی منتقدان طرح تحول سلامت گفت:ما به این خاطر درمان رادراولیت قراردادیم که مردم برای درمان وتهیه دارو با مشکلات مختلفی روبرو بودند.ضمن اینکه به این اقدام که درراستای خدمت رسانی به مردم نیازمند کشور بود افتخارمی کنیم.

وی افزود:برهیچکس پوشیده نیست زمانی که طرح تحول سلامت را آغازکردیم  کشور با مشکلات جدی دارویی ودرمانی روبروبود.
هاشمی گفت:البته مشکلات کنونی درمان کشور به خاطر کجروی های سالهای گذشته است .زیرا اگردرمان یکی از محورهای مهم بود امروزبا این همه چالش روبرونبودیم.

او با اشاره به اینکه طرح تحول نظام سلامت شش ماه مطالعه شد و یک سال هم یک مجموعه برای اجرای آن تلاش کردند گفت: در گام اول دارو و درمان هدف بود چون یک بحران دارویی در 300 قلم دارو داشتیم که الان خوشبختانه به 27 قلم کاهش یافت و الان حمایتهای بیمه ای از بیماران خاص می شود.

او ادامه داد: هدف دوم کاهش پرداخت از جیب مردم بود که خوشبختانه الان پرداخت مردم از 37 درصد به 6 درصد کاهش یافت و هم‌اکنون سهم بیماران بستری مقیم شهرها به 6 درصد کل هزینه‌ها و بیماران روستایی به 3 درصد رسیده است.

وزیر بهداشت تاکید کرد: همچنین قرار شد از این به بعد، بیمار بستری در بیمارستان دولتی برای تهیه دارو، تجهیزات پزشکی یا استفاده از خدمات پاراکلینیکی مثل آزمایش و عکسبرداری پزشکی به خارج از بیمارستان فرستاده نشود و همه نیازهای درمانی بیماران بستری در همان بیمارستان دولتی برطرف شود.

او گفت: برنامه بعدی که در گام اول اجرا شد، رایگان شدن هزینه‌های زایمان طبیعی ، احداث پایگاه‌های اورژانس هوایی، ارتقای کیفیت هتلینگ بیمارستان‌ها (بهبود تجهیزات و بنای بیمارستان) هم انجام دادیم.

هاشمی گام دوم در این طرح را توزیع عادلانه پزشکان عنوان کرد و گفت: برای ماندن پزشکان در مناطق محرم پرداختها را اصلاح کردیم و سعی در بومی گزینی داریم.

بخش بهداشت

او با اشاره به اینکه در بخش بهداشت چون اعتبارات دیر و از آبان پرداخت شد گفت: بنابراین فعالیتها با تاخیر شروع شد و اما امسال نتیجه بهتری به دست می آوریم.  سال قبل 2 هزار خانه بهداشت تجهیز شدند و حدود هزار خانه بهداشت هم به بهره برداری رسید که در حاشیه شهر ها این مراکز فعال هستند.

هاشمی گفت: خوشبختانه اکنون در تولید و اکسن فلج اطفال به نقظه خوبی رسیدیم و اکنون امکان تولید واکسن پنج گانه را در کشور داریم.

او با بیان اینکه درمان یک چاه عمیق است که هیچگاه پر نمی شود، گفت: اما ما آن را محور برنامه ها قرار دادیم و افتخار می کنم چون مردم به شدت تحت فشار بودند که به خاطر کج رفتاری گذشته است چون اگر در گذشته به بهداشت توجه شده بود الان مشکل درمان نداشتیم.

وزیر بهداشت گفت: اکنون تفاوت و تبعیض در دریافت بخش درمان و بهداشت است و امیدوارم این مشکل حل شود.


گام های بی بدیل دولت روحانی درحوزه سلامت
دکترهاشمی درادامه تاکید کرد:بی تردید قدم هایی که این دولت درحوزه سلامت برداشته وبرخواهد داشت قابل مقایسه با هیچ کدام ازدولت های گذشته نیست.

وی تصریح کرد:به تمامی روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور هم تاکید کرده ایم بک ریال ازبودجه های حوزه بهداشت را درهیچ جای دیگرهزینه نکنند.چراکه اگراین اتقاق رخ دهد به شدت برخورد خواهیم کرد.

وزیربهداشت درادامه این گفتگوبه مشکلات جدی نظام سلامت با بیمه های خصوصی اشاره کرد وافزود:خوشبختانه با بیمه های مشکلی نداریم وازآنها هم ممنون هستیم.اما به طورقطع اگربیمه های خصوصی درطرح تحول سلامت همکاری نکنند با مشکلات جدی روبروخواهیم بود.
وی گفت:درحال حاضربیمارستان های خصوصی کشور به خاطرهمکاری ضعیف بیمه های خصوصی با مشکلات زیادی روبرو هستند که امیدواریم این مشکلات هرچه زودتر باهمکاری آنها برطرف شود.
وزیربهداشت درباره وضعیت تعرفه های درمانی نیزگفت:ازوضعیت اجرای تعرفه ها درسایراستان های کشور به طور کلی راضی هستیم اما ازتعرفه های دریافتی درتهران شخصا راضی نیستم.

دکترهاشمی افزود:امیدوارم نظام پزشکی تهران وانجمن های علمی وتخصصی مربوطه نیز هرچه سریعتر به مشکلات موجود رسیدگی کنند.
وی همچنین تصریح کرد:تصورم اینستکه اگرکشور مشکلاتی دارد به خاطر عدم تمکین ازقانون است.

فرجام طرح پزشک خانواده


وی درباره طرح پزشک خانواده نیزگفت:خیلی ازآنهایی که درباره پزشک خانواده صحبت می کنند تعریف ملموسی دراین باره ندارند.حال آنکه معتقدم این طرح باعجله شروع شد وهنوز هم دردو استان مازندران وفارس که این طرح به صورت پایلوت درحال اجراست گرفتارهستیم.
وزیربهداشت با بیان اینکه رضایتمندی مردم ازاین طرح عالی نیست گفت:درصورتیکه کل نظام ودستگاههای مربوطه ازاین طرح حمایت کنند حدود 10 تا 15 سال زمان نیازداریم.ضمن اینکه معتقدیم پزشکان عمومی دراین باره اظهاراتی کرده و می نمایند که چندان منطقی نیست.

او ادامه داد: حدود 1700 پزشک عمومی اکنون در شهرها مستقر شدند و کمتر شهری زیر 20 هزار نفر داریم که پزشک عمومی نداشته باشد.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه پزشک خانواده در فارس و مازندران در حال اجرا شدن است گفت: طرح پزشک خانواده در اصل طرح خوبی است اما به‌خاطر اجرای بسیار بد و تعجیل در اجرا، موفق نبوده است.

او گفت: برای اجرای این طرح ابتدا باید فرهنگ‌سازی شود تا مردم اعتماد پیدا کنند و زیرساخت‌ها هم به وجود بیاید.

هاشمی با بیان اینکه باید پزشکان مورد استفاده در این طرح دارای تخصص لازم باشند گفت: در این طرح ما اسم پزشک عمومی را پزشک خانواده گذاشتیم بعد هم آنها را جای بهورز. تنها به هزینه‌های کشور اضافه شده و مشکل دیگری با اجرای آن حل نشد. همچنین برای مردم، پزشکان و بیمه‌ها دردسر ایجاد شد.

او تاکید کرد: برای پزشک خانواده یا همان نظام ارجاع 10 تا 15 سال زمان نیاز داریم و کل نظام باید هماهنگ باشند.



تحول درآموزش پزشکی پس از 36سال
دکترهاشمی درباره برنامه های آموزشی این وزارتخانه گفت:درخصوص آموزش پزشکی کشور پس از36 سال تغییرات جدی دراین زمینه خواهیم داشت.

وزیر بهداشت تحول در آموزش پزشکی را گام چهارم این طرح دانست و گفت: در سال 94 تغییرات جدی در حوزه بهداشت و آموزش پزشکی داریم.

او ادامه داد: امسال بعد از 36 سال در آموزش پزشکی تغیرات ایجاد می شود و آموزش پرشک خانواده هم مشخص می شود.

هاشمی در مورد انتقادهایی که به این طرح می شود گفت: باید بین اینکه زیرساختها را آماده کنیم یا این خدمات را به مردم بدهیم انتخاب می کردیم اما چون می خواستیم به مردم بگوییم که ما به جای شما پول می دهیم این کارها را انجام دادیم.

وزیر بهداشت گفت: انجام این فعالیتها تنها منابع مالی و نظارت می خواست نه زیرساخت و 3 هزار میلیارد تومان اختصاص دادیم.

تعرفه گذاری

او اجرای گام سوم که تعرفه گذاری است را سخت دانست و گفت: در تعرفه گذاری تجدید نظر کردیم اما متقاعد کردن دولت مهم بود چون بی عدالتی بین رشته ای در این زمینه وجود دارد و یک مطالبه ای هم 25 سال بود که معطل بود که با همکاری سازمان نظام پزشکی و بیمه ها انجام شد.

او ادامه داد: 540 میلیارد تومان برای بیمه سلامت اختصاص دادیم که 98 درصد مردم الان بیمه هستند.

هاشمی با بیان اینکه بیمه ها سقف پرداخت را باید با افزایش تعرفه ها بالا ببرند ادامه داد: سال قبل جلساتی بود اما به نتیجه نرسیدیم البته وزیر اقتصاد وبیمه مرکزی تلاش کردند اما نتیجه نداد.

او گفت: بالاخره بخش خصوصی و دولتی فروشنده و بیمه خریدار است پس هر زمان که خواستند نباید پول بیمارستانها را بدهند، برای همین قرار شد بیمه خصوصی ظرف دو ماه تصفیه کند یا در غیر اینصورت جریمه بیش از سود بانکها بدهند.

هاشمی گفت: برخی بیمه ها خوب هستند و عمل کردند اما امیدوارم این قرار توسط سندیکا پذیرفته شود در غیراینصورت مردم مشکل پیدا می کنند.

او با بیان اینکه در اجرای طرح تحول سلامت نیاز به نیروی انسانی بود ادامه داد: اما 95 هزار نیرو قردادی هستند و ردیف حقوق دولتی ندارند که بیمارستان هزینه حقوق آنها را می دهد والان کارشان زیاد شده که باید جبران شود.

هاشمی گفت: در حال حاضر نگاه دولت و مجلس این است که مجوزی برای استخدام نیست اما از اعتبارات طرح تحول، مجوز حضور 16 هزار پرستار را در نظر گرفتیم اما دانشگاهها به خاطر عملکرد ضعیف گذشته استقبال نکردند.

او گفت: امسال یک شرکتی را ایجاد کردیم که طرف قرارداد با دانشگاه باشد و این اعتماد بیشتری ایجاد می کند.

وزیر بهداشت تاکید کرد: ما در مقایسه با کشورهای منطقه نیروی پرستاری کم داریم و در بخشس روان پزشکی و ویژه کمتر است. الان برخی بیمارستانها در برابر هر 10 تخت آی سیو یک پرستار شب دارند.

او ادامه داد: سازمان مدیریت باید در استخدام بازنگری کند و این بخش مهم طرح تحول است.  اکنون برای بیمارستانهای جدید اکنون مجوز 7 هزار استخدام داده شده است.

کمبود بیمارستان

او با اشاره به اینکه شهرستانهای تهران هم کمبود بیمارستان دارند گفت: شهر قدس 450 هزار نفر یک تخت بیمارستان نیست، درپرند و قرچک و پیشوا هم همینطور و اگر هم هست خیلی کم است در رباط کریم 750 هزار نفر داریم و در تلاش می کنیم که بیمارستان جدید افتتاح شود.

هاشمی ادامه داد: دولت حداکثر هر سال 2 هزار تخت اضافه می کند و این کم است من می توانم ادعا کنم که نیروی تخصصی و تجهیزات هم برای بیمارستانهای تهران نبوده و به شهرستانها رفته است.

او اشاره کرد : دلیل آمدن مردم به بیمارستان شهرهای بزرگ این است که واقعا در شهرهای کوچک امکانات نیست حتی متخصص هم فرستادیم اما تجهیزات ندارند و امیدوارم در 6 ماهه اول سال این مشکل حل شود، چون موضوع تمرگز زدایی را در نظرم داریم.

بهداشت دهان و دندان

وزیر بهداشت ادامه داد: در بخش دهان و دندان یک شورای سیاست گذاری برای اولین بار ایجاد کردیم و جلسات در حال برگزاری است.

او گفت: تصور می کنم بیشتر تصمیمها در بخش پیشگیری است و قبل از آنکه بودجه تامین شود ما کار را شروع کردیم .  در دوره ابتدایی مدارس در ظرف 18 ماه آینده خدمات درمان انجام می شود.



غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
یک کارشناس بهداشت عمومی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
0
0
جناب وزیر راست می گویند اگر در سالهای گذشته حداقل امید استخدام نیروهای بهداشت عمومی مرد در کشور وجود داشت از سال 94 بطور کل این افراد نه در بخش خصوصی و نه در بخش دولتی هیچ جایگاه کاری یا استخدامی ندارند و باید بروند دونبال کار آزاد و یا آژانس واقعا دم شما گرم
از طرف بچه های بهداشت عمومی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: