شفا آنلاين - محققان دانشگاه رادبود هلند موفق به توسعه يك روش عكسبرداري شده اند كه قادر است مغز انسان را بخواند.
به گزارش شفا آنلاين از پايگاه نيچر، اين روش جديد با تلفيق تصوير برداري به روش fMRI ( سرنام functional magnetic resonance imaging machine ) و يك مدل رياضي انجام مي شود و تعيين حروفي كه فرد به آنها نگاه مي كند امكان پذير شده است.
با استفاده از اين روش مشخص مي شود كه هنگام مطالعه، كدام بخش از مغز فعال مي شود و مي توان از اين فعاليت عكسبرداري كرد.
الگوريتم هاي اين برنامه به گونه اي نوشته شده اند كه فعاليت هاي مغزي مربوط به مطالعه را به تصوير تبديل مي كنند و حروف قابل تمايز هستند.
هنگاميكه مغز شروع به فعاليت خاصي مي كند، جريان خون در بخشي كه مسئول اين فعاليت است بيشتر مي شود و همين موضوع باعث مي شود كه محققان علوم اعصاب روي آن بخش از مغز تمركز كنند.
اين آزمايش تجربي بر پايه تصوير برداري از قسمت لوب اكسيپيتال قرار دارد؛ اين بخش در قسمت پشت مغز قرار دارد و اطلاعات بصري را پردازش مي كند.
پس از اسكن به روش fMRI، يك تصوير نقطه نقطه بدست مي آيد. مرحله بعدي تبديل اين تصوير نامفهوم به يكي از حروف الفباي انگليسي، با استفاده از برنامه كامپيوتري است.
محققان بر اين باورند كه براي تكميل اين طرح، اسكنرهايي ۱۰ برابر پيشرفته تر از اسكنرهاي امروزي مورد نياز است.
سلول هاي مغزي مطابق با پيكسل هاي بينايي، وكسل (voxel) ناميده مي شوند؛ اسكنرهاي كنوني قادر به ضبط ۱۲۰۰ وكسل هستند؛ در حاليكه براي همچين فعاليت پيچيده اي، ضبط حداقل ۱۵۰۰۰ وكسل مورد نياز است.
گزارش كامل اين روش تجربي در نشريه Neuroimage به چاپ رسيده است.