شفا آنلاین - رئيس انجمن علمی ميكروبشناسی ايران نسبت به افزايش مقاومتهای ميكروبی در بيمارستانها هشدار داد.
به گزارش شفا آنلاین ،محمدمهدي فيضآبادي درباره جايگاه ميكروبشناسي در علم پزشكی گفت: در حوزه پزشکی علاوه بر موفقیت در کنترل بیماریهای عفونی و مسری در کشور، بیمارستانها با پدیده های نوظهوري چون افزایش مقاومتهای میکروبی مواجه میشوند که خود مشکلاتی را به وجود آورده است. بنابراین یکی از محورهای موضوعی اصلی در کنفرانس بررسی مقاومتهای میکروبی و عوامل تاثیرگذار بر افزایش مقاومت میکروبها خواهد بود.
رئيس انجمن علمي ميكروبشناسي ايران افزود: در همين راستا، يك کارگاه تخصصی درباره راههای جدید درمان عفونتهای بسیار مقاوم به دارو بحث میکنند که برای پزشکان بسيار پراهمیت است. بنابراين ارائه راهکارهای تازه، سودمند و کارآمد برای درمان این عفونتهای مقاوم از محورهایی است که در کنگره پيش رو در قالب سخنرانی و سمپوزیوم برگزار خواهد شد.
وی به دیگر موضوعات مطرح درکنگره نيز اشاره کرد و گفت: در مورد بیماریهای مشترک انسان و دام توسط کارگروهی از متخصصان پزشکی و دام پزشکی صحبت خواهد شد. در واقع رهنمودهای ارزشمند در این حوزه توسط پیشکسوتان این رشته برای استادان جوانتر مطرح میشود که با محتوای مورد نیاز برای با کیفیت شدن آموزش در سطح جامعه آشنا شوند.
فيضآبادي ادامه داد: بیماری سل از جمله بیماریهای عفوني با شيوع بالاست. بیماری تب مالت و هپاتیت نیز شیوع بیشتری نسبت به مابقي بیماریهای عفونی دارند که از جنبه ميكروبشناسي در کنگره مورد بحث قرار خواهند گرفت.
رئيس چهاردمين كنگره بينالمللي ميكروبشناسي با اشاره به اینکه انجمن میکروبشناسی ایران توانسته است در این کنگره از اساتید برجسته کشورهای اروپایی دعوت کند تا حاصل دانش و تجربه خودشان را در اختیار همکارانشان قرار دهند، گفت: هفت مهمان از خارج كشور داریم که از چهار کشور دانمارک، آلمان، بلژیک و هلند در کنگره امسال شرکت خواهند کرد. از کشورهای منطقه هم مهمانهایی حضور خواهند داشت.
وی برنامههای کنگره را نيز اين گونه تشريح كرد: در مجموع در سالن اصلی کنگره علاوه بر سخنرانیهای مدعوین خارجی 18 سخنرانی خواهیم داشت. هشت پانل با محورهایی که عنوان شد ارائه میشود و حداقل هشت کارگاه نیز برای تحقق جنبه عملی مباحث ارائه شده در کنگره خواهیم داشت.
فیضآبادي تاکید کرد: به دلیل فراگیر بودن این کنگره 4 تا 13 امتیاز بازآموزی برای متخصصان داخلی، پزشکان عمومی، متخصصان بیماریهای عفونی و متخصصان علوم آزمایشگاهی از جمله میکروبشناسان، قارچشناسان و انگلشناسان و همچنين پیراپزشکان در نظر گرفته شده است.
رئيس انجمن علمي ميكروبشناسي ايران با بيان اينكه همایشهای سالیانه انجمن میکروب شناسی ایران به دلیل استقبال چشمگیر اساتید، دانشجویان و کارشناسان علوم و فنون میکروبی در رشتههای مختلف بویژه میکروبشناسی پزشکی به طور منظم برگزار می شود گفت:تلاش ميكنيم اين كنگره محلی برای تبادل نظر و انتقال تجارب ارزشمند به دست آمده در این حوزه وهمینطور بروز کردن اطلاعات مورد نیاز امور آموزشی، پژوهشی و تشخیصی متخصصان امر باشد.
چهاردهمين کنگره بينالمللي ميكروبشناسي از ششم تا هشتم شهریورماه امسال و در محل مرکز همایشهای بينالمللي دانشگاه علوم پزشكي شهید بهشتی برگزار خواهد شد.