کد خبر: ۵۳۷۳۳
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۵ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - 2015March 04
شفا آنلاين-براي برقراري ارتباط سالم با ديگران به مجموعه اي از مهارت ها و توانمندي ها نياز داريم.
گام اول

به گزارش شفا آنلاين، براي اين که شخصي بتواند ارتباطات مناسبي با اطرافيان برقرار کند، لازم است که در ابتدا شناخت صحيحي از خود داشته باشد. همه ما فکر مي کنيم اين که مي دانيم چندسال داريم يا از کدام رنگ يا غذا خوشمان مي آيد و يا تيم فوتبال مورد علاقه مان کدام است يعني اين که خودمان را کاملا مي شناسيم، اما در واقع اين ها تنها بخشي از ويژگي هاي کلي ماست. خودشناسي از نظر روان شناسي شامل شناخت ويژگي ها و خصوصيات رفتاري و شخصيتي ماست، يعني اين که با نقاط قوت و ضعف، ترس ها، علايق، نيازها، خواسته ها، توانمندي ها و ارزش هايمان به طور دقيق آشنا باشيم. وقتي خودمان را بشناسيم در برابر ديگران زود دست و پايمان را گم نمي کنيم و خودمان را نمي بازيم. شناخت خود به ما کمک مي کند که به خودمان احترام بگذاريم و اعتماد به نفس پيدا کنيم. در واقع وقتي خودمان را مي شناسيم در برابر ديگران نه خيلي اغراق مي کنيم و نه خودمان را دست کم مي گيريم.


گام دوم

اما پس از اين که شناخت نسبتا دقيقي از خود پيدا کرديم، به دانستن مهارت هاي ارتباطي نياز پيدا مي کنيم. براي برقراري يک ارتباط مؤثر بايد بتوانيم خوب گوش کنيم. وقتي خوب گوش نمي کنيم از مبحث مطرح شده هم اطلاع درستي پيدا نمي کنيم و در نتيجه پاسخي هم که مي دهيم، نامربوط و نامناسب است. خوب گوش کردن يعني اين که وقتي فردي صحبت مي کند، سکوت کنيم و با دقت در پي فهميدن منظور او باشيم. علاوه بر خوب گوش کردن توانايي در انتقال واضح و درست پيام هم از اهميت به سزايي برخوردار است، يعني اگر ما بخواهيم ديگران به درستي منظور ما را دريابند؛ لازم است که خيلي شفاف و مستقيم آن را بيان کنيم.

اين نکات را جدي بگيريد

براي اين که بتوانيم ارتباطات مناسبي با اطرافيان برقرار کنيم، لازم است به نکاتي در اين زمينه توجه کنيم:

* موقعيت سنج باشيم. در نظر گرفتن اين که طرف مقابل کيست، بسيار مهم است؛ مثلا اگر با فردي که همسن و سال شماست، صحبت مي کنيد، استفاده از کلمات رايج تر بين جوانان مناسب است ولي اگر در محيطي رسمي و با فردي بزرگ تر از خود صحبت مي کنيد، بايد از کلمات رسمي تر استفاده کنيد.

* شوخي و مزاح مي تواند در عين رساندن موضوع، ارتباط را تسهيل و جو صميمانه اي ايجاد کند؛ ولي بايد مراقب بود که هر سخن جايي و هر نکته مکاني دارد و استفاده زياد از شوخي به ويژه زماني که به طور مناسب از آن استفاده نشود، ممکن است باعث شود که ديگران ما را جدي نگيرند.

* درک احساسات، وضعيت و موقعيت ديگران هم از مسائل حائز اهميت است. در واقع وقتي در يک رابطه و گفت وگو تمام حواسمان به خودمان باشد و شرايط طرف مقابل را در نظر نگيريم، رابطه به شکل مؤثري برقرار نمي شود. درک احساسات ديگران باعث مي شود که به آن ها نزديک تر شويم و بهتر در جريان مسائل آن ها قرار گيريم که خود اين موضوع باعث مي شود آن ها هم احساس بهتري از صحبت با ما داشته باشند.



* پيام مطالبي که افراد بيان مي کنند هميشه يک سطح ندارد، بلکه خيلي اوقات پيام ها چندگانه و چندلايه است. يعني ممکن است حرف فردي يک معني اوليه داشته باشد ولي منظور وي چيز ديگري باشد. گاهي اين اتفاق به دليل استفاده از استعاره ها، ضرب المثل ها و تشبيهات رخ مي دهد ولي برخي وقت ها هم به اين دليل است که فرد از مستقيم بيان کردن منظورش بنا به دلايلي مثل ترس از خراب شدن روابط طفره مي رود. به هر صورت شناخت اين گونه پيام ها باعث مي شود که درک صحيح تري از اوضاع داشته باشيم.

* همچنين مطالعه کردن، سعي در شناخت خود و شرکت در مجامع مختلف مي تواند شما را به هدف تان نزديک تر کند.




خراسان




نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: