شفا آنلاین-سرپرست تيم جراحي پيوند كبد دانشگاه علوم پزشكي تهران با بيان اينكه پيوند كبد از افراد مرگ مغزي در كشور انجام مي شود، گفت: اگر خانواده اي به اهداي عضو فرد مرگ مغزي، رضايت ندهد، جسد او زير خاك مي رود در حالي كه مي توان با اعضاي او جان بيماران كبدي را نجات داد.
به گزارش شفا آنلاین، دكتر عباس رباني با اعلام این خبر افزود: بيماران كبدي در صورت انجام ندادن پيوند كبد، حداكثر يك سال زنده هستند بطوريكه در گذشته كه پيوند كبد كم بود، هنگامي كه ما با افراد در ليست انتظار براي پيوند كبد تماس مي گيريم، آنان جان خود را از دست داده بودند.
وي خاطرنشان كرد: پيوند كبد مشكل ترين پيوند عضو در جهان است و حداقل به ۱۰ متخصص در حد عالي نياز دارد تا بتوان پيوند كبد را انجام داد.
سرپرست تيم جراحي پيوند كبد دانشگاه علوم پزشكي تهران ادامه داد: پيوند كبد به جز موارد نادر بايد از فرد مرگ مغزي گرفته شود.
رباني گفت: با توجه به اينكه زندگي بيمار كبدي در خطر است ، اگر پيوند كبد انجام شود و او در سال هاي آينده جان خود را از دست بدهد، چيزي را از دست نداده است.
وي افزود: عمل پيوند كبد از نظر زماني نيز طول مي كشد و به شش ساعت زمان نياز دارد؛ انجام چنين عملي در يك مركز ، نشاندهنده توانمندي علمي بالاي آن مركز است.
سرپرست تيم جراحي پيوند كبد دانشگاه علوم پزشكي تهران در ادامه به تشريح تاريخچه انجام پيوند كبد در جهان و ايران پرداخت و گفت: هنگامي كه قبلا در كشورهايي مانند آمريكا و كانادا از انجام پيوند كبد در ايران صحبت مي كرديم ، آنان با ديده ترديد به توانمندي ما مي نگريستند و معتقد بودند انجام چنين عمل هزينه بر و سنگيني در ايران امكان پذير نيست.
رباني افزود: در سال ۷۲ براي انجام پيوند كبد در ايران ، اعلام آمادگي كرديم و چند سال طول كشيد تا مسوولان وزارت بهداشت بپذيرند كه اين جراحي در كشور قابل انجام است و چند سال هم طول خواهد كشيد تا قوانين و فتواهاي مربوط به آن مشخص شود.
وي اضافه كرد: قانون مربوط به پيوند كبد در سال ۸۰ در مجلس شوراي اسلامي تصويب شد و پس از آن نيز زمينه سازي فرهنگ اهداي عضو آغاز شد.
سرپرست تيم جراحي پيوند كبد دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: اولين پيوند كبد در سال ۷۸ در بيمارستان امام خميني (ره) به علت عفونت، ناموفق ماند اما اولين پيوند موفق در كشور در سال ۸۰ روي خانمي انجام شد كه ۱۲ سال است زنده مانده است.