شفاآنلاين-پژوهشگران دانشگاه ساوتهمپتن انگليس مي گويند با جلوگيري از رسيدن مواد غذايي به سلول هاي سرطاني مي توان آن ها را ازبين برد.
به گزارش شفاآنلاين از پايگاه فرانسوي فوتورا ساينس، پژوهشگران دانشگاه ساوتهمپتن انگليس به راهكار جديدي براي مقابله با سلول هاي سرطاني دست يافتند.
به گفته اين محققان سلول هاي سرطاني بيشتر از سلول هاي سالم بدن نياز به مواد غذايي دارند. در واقع چون سرعت تكثير اين سلول ها بيشتر از سلول هاي طبيعي است، به اكسيژن و مواد غذايي بيشتري نيازدارند.
دانشمندان كشف كردند مكانيسم تغذيه سلول هاي سرطاني توسط پروتئين EEF۲K صورت مي گيرد. اين پروتئين با كاهش مواد غذايي سلول ها فعال شده و به سلول اجازه مي دهد با وجود مواد غذايي كم زنده بماند.
كريس پرود يكي از محققان اين پروژه در اين باره گفت: جراحي، راديوتراپي و شيمي درماني سه راه اصلي براي مبارزه با اين سرطان است. با وجود پيشرفت هاي بسيار، اين روش ها علاوه بركشتن سلول هاي سرطاني، سلول هاي سالم را هم از بين مي برند و عوارض جانبي بسياري به وجود مي آورند. اما با كشف اخير دانشمندان و با مسدود كردن فعاليت اين پروتئين، مي توان سلول هاي سرطاني را بدون آسيب به ديگر سلول ها از بين برد.
نتايج اين تحقيقات كه در مجله سل به چاپ رسيده است نشان مي دهد سلول هاي سرطاني مي توانند اين پروتئين را وادار به تركيب با خود كنند.
هرچند وجود اين پروتئين براي بقاي سلول هاي سالم ضروري نيست اما در پيشرفت سلول هاي سرطاني نقش بسيار مهمي دارد.
بر اساس آمار مركز بين المللي تحقيقات سرطان، ۲۵ ميليون نفر در جهان به سرطان مبتلا هستند و سالانه بيش از ۷ ميليون نفر بر اثر اين بيماري جان خود را از دست مي دهند.
اين كشف اميدوار كننده راه را براي توسعه درمان هاي جديد در برابر سرطان هموار مي كند.