شفاآنلاین-یک فوق تخصص غدد با اشاره به اینکه کم کاری تیروئید به عنوان یک بیماری ساکت و خاموش، شناخته شده است، اظهار کرد: تظاهرات بالینی معمولا در بیماری کم کاری تیروئید بسیار بی سرو صدا رخ میدهد. خستگی، ضعف، خشکی پوست، احساس سرما، ریزش مو، اختلال تمرکز، ضعف حافظه، یبوست، افزایش وزن با کاهش اشتها، تنگی نفس، اختلال در عادت ماهیانه و دست و پاهای پف آلود از نشانههای شایع بروز این بیماری در افراد است.
به گزراش شفاآنلاین-دکتر محبوبه سادات حسینی درباره بیماری هایپو تیروئیدی یا کم کاری تیروئید اظهار داشت: این بیماری زمانی رخ می دهد که غده تیروئید میزان هورمونهای تیروئیدی را کمتر از حد طبیعی تولید کند. کمبود ید یکی از علل شایع کم کاری تیروئید و بیماریهای خود ایمنی در افرادی که دچار کمبود ید نیستند، از علل عمده ابتلا به کم کاری تیروئید است.
این فوق تخصص غدد درون ریز در ادامه، خاطرنشان کرد: میزان بروز متوسط سالانه کم کاری تیروئید ناشی از بیماری های خودایمنی چهار نفر از هر 1000 نفر زن و یک مورد از هر 1000 نفر مرد است. این بیماری در برخی جمعیتها شیوع بیشتری دارد که احتمالا ناشی از عوامل ژنتیکی و مصرف مزمن ید است.
وی با بیان اینکه میزان وقوع هایپوتیروئیدی آشکار با افزایش سن بیشتر می شود، افزود: کم کاری تیروئیدی تحت بالینی در شش تا هشت درصد زنان و سه درصد مردان یافت می شود.
دکتر حسینی با اشاره به اینکه کم کاری تیروئید به عنوان یک بیماری ساکت و خاموش، شناخته شده است، تصریح کرد: تظاهرات بالینی معمولا در بیماری کم کاری تیروئید بسیار بی سرو صدا رخ می دهد. خستگی، ضعف، خشکی پوست، احساس سرما، ریزش مو، اختلال تمرکز، ضعف حافظه، یبوست، افزایش وزن با کاهش اشتها، تنگی نفس، اختلال در عادت ماهیانه و دست و پاهای پف آلود از نشانه های شایع بروز این بیماری در افراد است.
این فوق تخصص در ادامه، گفت: بعد از پی بردن ابتلا به این بیماری توسط پزشک معالج می توان با جایگزین کردن هورمون تیروئیدی از طریق مصرف قرص لووتیروکسین با تجویز پزشک مربوطه کم کاری تیروئید را درمان کرد. انجام فعالیتهای ورزشی، رژیمهای غذایی پرفیبر، مصرف غذاهای دریایی، انواع سبزیجات، لبنیات و پرهیز از کلم، شلغم، اسفناج، دانههای سویا و بادام زمینی از جمله درمان های غیر دارویی برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید است.
دکتر حسینی در پایان با تاکید بر اینکه تشخیص و درمان کم کاری تیروئید حتما تحت نظر پزشک معالج صورت گیرد، توصیه کرد: لووتیروکسین که تنها در درمان کم کاری تیروئید و بعضا گواتر استفاده میشود، مصرف نابجای آن توسط برخیها نتیجهای جز عوارض قلبی- عروقی و پوکی استخوان ندارد بنابراین از مصرف خودسرانه آن حتما پرهیز شود.