کد خبر: ۴۰۰۰
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۹ - ۱۳ تير ۱۳۹۲ - 2013July 04
شفا آنلاين -بر اساس مطالعات متخصصان علم تغذیه، کم خونی، پوکی استخوان، سوءهاضمه، افسردگی و بی‌حالی از جمله عوارضی است که مصرف روزانه نان‌های حاوی جوش شیرین در انسان ایجاد می‌کند.
به گزارش شفا آنلاين ، مسئول بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: ‌ جوش شیرین با نشستن روی آهن و کلسیم در خون، به تدریج به حذف این دو عنصر حیاتی از بدن منجر شده و خونسازی و استقامت استخوان‌ها را از بین می‌برد. همچنین از آنجا که این ماده خاصیت ضد اسیدی دارد، با ورود به معده، اسید آن را از بین برده و فرایند هضم غذا را با مشکلا ت جدی روبه رو می‌کند. زهرا اباصلتی خاطر نشان کرد: همچنین جوش شیرین با ایجاد تغییراتی در دستگاه گوارش سبب افزایش جذب فلزات سنگین نظیر کادمیــوم، سرب و جیوه شده که باعث کم خونی ناشی از مسمومیت، تنگی نفس و عوارض کلیوی می‌شود. مسئول بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد صرفه جویی در وقت، افزایش هزینه‌ها و کنترل نرخ نان، ارزانی و سهولت استفاده، ناآگاهی برخی از نانوایان در مورد مشکلات ناشی از افزودن جوش شیرین و پوشاندن عیوب نان را از علل اصلی استفاده نانوایان از جوش شیرین عنوان کرد و گفت: نان تهیه شده با جوش شیرین علی رغم کیفیت پایین طعم، مزه، بو و همچنین فطیر ماندن، ظاهر بسیــار خوبــی پـیـدا می‌کند و شکل سطح آن موجب می‌شود تا مردم آن را ورآمده محسوب کنند. اباصلتی خاطرنشان کرد: مصرف این ماده اثرات زیان بار فراوانی به دنبال دارد، به همین جهت در بسیاری از کشورهای دنیا با به اثبات رسیدن اثرات منفی این ماده، مصرف آن بتدریج محدود و‌گاه ممنوع شده است و جایگزین مناسب آن معرفی شده است. وی با اشاره به اینکه جایگزین‌های جوش شیرین بسته به مورد مصرف متفاوت هستند گفت: در مورد نان‌های مسطح مانند لواش، تافتون و بربری مناسب‌ترین و بهترین جایگزین جوش شیرین انجام عمل تخمیر است که از یک طرف نیاز به مصرف جوش شیرین را برطرف می‌کند و از طرف دیگر موجب تغییرات بسیار مطلوبی در ویژگی‌های شیمیایی، فیزیکی و ارزش غذایی نان می‌شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: