کد خبر: ۳۹۵۸۰
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - 2014November 05
شفاآنلاین-یک روانپزشک با اشاره به اینکه زمینه‌های ژنتیکی از مهم‌ترین عوامل ابتلا به وسواس هستند، گفت: احتمال ابتلا به وسواس در دوره‌های بحرانی زندگی بیشتر است و در این میان کاهش سطح توقعات و فراهم کردن محیطی مناسب و شاد از وظایف خانواده بیمار است.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر رضا دانشمند  گفت: رفتارهای وسواس گونه افراد اغلب بیماری محسوب نمی‌شود، اما در صورت مشاهده بیش از معمول اینگونه رفتارها، باید به پزشک مراجعه شود.

وی خاطرنشان کرد: شرمندگی از بیان رفتارهای وسواس‌گونه و ترس از مورد تمسخر واقع شدن توسط دیگران، موجب مراجعه دیرهنگام افراد به پزشک می‌شود.

دانشمند با اشاره به اینکه احتمال شدت بیماری افراد مبتلا به وسواس در یک زمان خاص وجود دارد، تصریح کرد: احتمال ابتلا به وسواس در زمانی که افراد در دوره‌های بحرانی زندگی یا در شرایطی که دچار استرس‌های مختلف هستند بیشتر است. بنابراین برخی از بیماران ممکن است تنها یک بار به وسواس مبتلا می‌شوند.

این روانپزشک یادآورشد: رفتارهای بیماران مبتلا به وسواس ارادی نیست، بنابراین اطرافیان نباید آنان را سرزنش کنند.

وی با تاکید بر اینکه تربیت نادرست هیچ نقشی در ابتلا به وسواس ندارد، گفت: والدین مبتلا به وسواس نگران انتقال رفتارهای وسواس گونه به کودکان خود نباشند.

دانشمند با اشاره به اینکه زمینه‌های ژنتیکی از مهم‌ترین عوامل ابتلا به وسواس است، اظهار کرد: افرادی که دچار زمینه‌های ژنتیکی این بیماری هستند، هنگام دچار شدن به استرس‌های محیطی مختلف به این بیماری مبتلا می‌شوند.

وی درباره علائم ابتلا به وسواس خاطرنشان کرد: اختلال خواب، کاهش اشتها، گوشه گیری، واکنش‌های عاطفی نسبت به اتفاقات جزئی، انجام بیش از حد معمول هرکار و پرسش‌های مکرر در خصوص جزییات از علائم ابتلا به وسواس است.

این روانپزشک در پایان درباره نقش خانواده و اطرافیان بیمار یادآور شد: کاهش سطح توقعات، عدم مقایسه روزانه وضعیت بیمار با روزهای قبلی، فراهم کردن محیطی مناسب و شاد از وظایف خانواده بیمار است.

ایسنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: