کد خبر: ۳۷۵۸
تاریخ انتشار: ۰۰:۵۵ - ۰۵ تير ۱۳۹۲ - 2013June 26
شفا آنلاين -خونريزي دهنده كريمه كنگو بيماري‌‌ ويروسي است كه منشأ آن دام‌هاي اهلي، حيوانات، پرندگان و كنه‌هاي حيواني است. در بين دام‌هاي اهلي، گوسفند، بز، گاو و شترمرغ بيش‌از بقيه حيوانات به اين ويروس حساس بوده و آلوده مي‌شوند. بروز اين بيماري در انسان و دام فصلي است و بيشتر در فصول گرم سال، همزمان با افزايش فعاليت كنه‌هاي ناقل آن، اتفاق مي‌افتد.
راه‌هاي انتقال مهمترين راه انتقال بيماري از حيوان به انسان يا انسان به انسان، تماس با ترشحات به ويژه ترشحات خوني دام يا انسان آلوده و بيمار است. از ديگر راه‌هاي انتقال بيماري گزش كنه آلوده به ويروس است. كنه‌ها مي‌توانند تا 2 سال ويروس را در بدن خود زنده نگه داشته و آن را به تخم و كنه‌هاي نوزاد منتقل كنند. بر اين اساس كارگران كشتارگاه، كشتاركنندگان غير مجاز دام، دامداران، زنان خانه دار روستايي كه با ترشحات و يا گوشت گرم تازه دام آلوده كشتار شده در تماس هستند و رانندگان كاميون‌هاي حمل دام زنده، پرسنل دامپزشكي، اطرافيان بيمار و پزشكان و پرستاران بيشتر در معرض خطر ابتلا به اين بيماري قرار دارند. علائم باليني در انسان بيماري تب خونريزي دهنده كريمه كنگو در انسان به شكل حاد، تحت حاد و خفيف بروز مي‌كند. در دوره نهفتگي (يعني 3 تا 9 روز پس از تماس با ترشحات دام يا انسان آلوده يا گزش كنه‌هاي آلوده) بيمار علائمي ندارد و در دوره پيش خونريزي (3تا 16 روز پس از ابتلا) علائمي مانند تب و سردرد شديد يا عوارضي شبيه بيماري آنفلوانزا مشاهده مي‌شود. در دوره پيشرفت بيماري، فرد با علائمي مانند خونريزي در پوست، اسهال و استفراغ خوني، خونريزي از دهان، چشم، گوش، لثه‌ها، رحم يا خلط خوني مواجه مي‌شود. در اين مرحله بر اثر از دست رفتن خون، مايعات بدن يا خونريزي در اعضاي حساسي مثل مغز و قلب، كبد و كليه، احتمال مرگ وجود دارد. در صورت مقاومت بيمار در برابر بيماري و درمان به موقع، بيمار از مرگ نجات يافته و وارد دوره نقاهت و بهبودي مي‌شود. اجتناب از نگهداري و كشتار دام در منازل و معابر عمومي از مهمترين راه‌هاي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري است. دكتر عليرضا تعالي كارشناس دامپزشكي  
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: