شفا آنلاین -پژوهشگر حوزه اعتیاد، داروهای ضد درد، آمفتامین ها و ضد افسردگی را از جمله داروهای پرطرفدار و پرمصرف نوجوانان ذكر كرد و هشدار داد: این داروها كه به طور عمده اعتیادآور هستند بیشتر مواقع از طریق سایت های اینترنتی به خریداران عرضه می شوند .
به گزارش شفا آنلاین،محمدحسین غلامی'با بیان این مطلب، افزود: اغلب نوجوانان این داروها را مانند آب نبات مصرف و به آنها وابستگی شدید پیدا می كنند.
وی اظهار داشت: داروهای مسكن معمولی و خوابآور شامل گروه بنزودیازپینها(دیازپام، لورازپام و غیره)، استامینوفن كدئین و اكسپكتورانت كدئین از جمله داروهایی هستند كه مصرف آن در اغلب نوجوانان زیاد شده است.
وی با بیان آنكه مصرف خودسرانه و طولانی مدت این داروها منجر به اعتیاد می شود، ادامه داد: مصرف این داروها باعث تغییرات رفتاری یا روانی مانند سرخوشی، رفتار نامناسب جنسی، پرخاشگری، اختلالات دركی، اختلال قضاوت، گیجی، رخوت، خواب آلودگی، شل شدن عضلات و بهم خوردن تعادل می شود.
وی تصریح كرد: سردرد، ناراحتی گوارشی، آسیب كبدی و اختلال حافظه نیز از دیگر عوارض مصرف این داروها است.
پژوهشگر حوزه اعتیاد با اشاره به اینكه درمان اعتیاد به مسكن ها سختتر از اعتیاد به مخدرهای معمولی است، گفت: بدن فرد معتاد به اینگونه مسكنها عادت كرده و به نوعی نسبت به مسكنها مقاوم شده كه درمان را سخت و حتی ناممكن می كند.
غلامی خاطرنشان كرد: اگر شخصی را كه به تریاك اعتیاد دارد چند روز در اتاقی در بسته محبوس كنند، برای فرد مشكلی پیش نمی آید اما بعلت اعتیاد او به مسكن، ممكن است حتی جان خود را از دست بدهد.