شفا آنلاین -گروهی از محققان موفق به شناسایی تركیباتی شدند كه به رشد سلول های كبد در خارج از بدن انسان كمك می كند. این موضوع گامی بزرگ برای ساخت كبد مصنوعی و درمان ۵۰۰ میلیون بیمار كبدی در جهان شناخته شده است.
به گزارش شفا آنلاین،درحال حاضر بیمارانی كه نیاز به پیوند كبد داشته باشند این عضو را از یك افراد تازه فوت شده آن هم با شرایط خاص دریافت می كند.
منابع خبری بین المللی از مرگ ومیر ۵۰۰ هزار نفر در سال به علت بیماری های كبدی در جهان خبر می دهند.
كبد یكی از مهمترین اندام بدن است كه آگاهی اكثر افراد از این گنجینه بسیار اندك است. این عضو در سمت راست شكم قرار دارد و قفسه سینه از آن محافظت می كند. وظیفه اصلی آن كمك به هضم و جذب غذاست. خون قبل از جریان در رگ ها، بوسیله كبد تصفیه می شود.
به طور كلی می توان وظایف اصلی كبد را به چهار دسته سم زدایی، متابولیسم انرژی، سنتز پروتئین و تولید صفرا تقسیم بندی كرد.
كبد یكی از اندام هایی است كه قادر به ترمیم بافت خود است؛ یعنی سلول های آن مدام در حال رشد و ترمیم هستند. ولی چالش اصلی برای ساخت كبد مصنوعی، رشد نكردن سلول ها در خارج بدن انسان است.
به گزارش پایگاه 'ساینس'،محققان دانشگاه 'MIT' در آمریكا این مشكل را حل كردند و موفق به شناسایی تركیبی شدند كه نه تنها به حفظ سلول های كبدی در خارج از بدن انسان و محیط آزمایشگاهی كمك می كند بلكه ظرفیت آن برای تولید بافت جدید چند برابر است.
سلول های رشد كرده از این طریق می توانند منجر به توسعه بافت مهندسی شده كبد، برای درمان بیماری های كبدی باشند. این ماده شیمیایی با استفاده از سلول های فیبروبلاست تولید می شود و به رشد سلول های كبد كمك می كند.
طبق آخرین آمار، درحال حاضر بیش از ۵۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری های مختلف كبد از جمله سرطان و هپاتیت مبتلا هستند، بنابراین نیاز به راههای جدید ترمیم كبد آسیب دیده ضروری است.
چندی پیش با استفاده از فناوری نانو، محققان موفق به ساخت داربستی برای كبد شدند. این داربست با بدن انسان كاملاً سازگار است و منجر به حفظ شكل طبیعی كبد می شود. رشد سلول های كبد در خارج از بدن انسان نیز گام دیگری در این جهت است كه امكان ساخت كبد مصنوعی را محقق می سازد