شفا آنلاین -قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به جزئیات سند گیاهان دارویی، اعلام کرد: سند ملي گیاهان دارویی و طب سنتی كه در جلسات متعدد شوراي ستاد راهبري اجراي نقشه جامع علمي كشور بررسي و در جلسه اخير اين ستاد نهايي شده است، پس از تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي و ابلاغ رئيس جمهور و رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي اجرايي میشود
به گزارش شفا آنلاین، منصور کبگانیان - قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، گفت: اين سند ملی در شش ماده و هشت تبصره و در دو حوزه " گياهان دارويي و فرآوردههاي گياهي" و "طب سنتي و داروسازي سنتي" تنظيم شده و با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد هر حوزه، اهداف، راهبردها و اقدامات اين حوزهها به تفكيك ارائه شده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، ادامه داد: ساز و كار اجرايي كردن و نظارت بر اجراي سند ملي گياهان دارویی و طب سنتي با تشكيل ستادي فرا دستگاهی با عنوان ستاد توسعه علوم و فناوري گياهان دارويي و طب سنتي در معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري پيشبيني شده که معاون علمي و فناوري رئيس جمهور، رئيس ستاد و وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي نائب رئيس اين ستاد خواهند بود.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، وزيران علوم، تحقيقات و فناوري، جهاد كشاورزي، صنعت، معدن و تجارت و وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی یا معاون مرتبط آنها، رئیس جهاد دانشگاهی، رئیس مرکز همکاریهای فناوری و نوآوری ریاست جمهوری، معاون پژوهش و فناوري وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي و معاون طب سنتي اين وزارتخانه، نماينده شوراي تخصصي مشترك شوراي عالي حوزه و شوراي عالي انقلاب فرهنگي، نماينده ستاد راهبري اجرای نقشه جامع علمي كشور و چهار نفر از متخصصين و خبرگان مرتبط در گرايشهاي مختلف، اعضاي ستاد توسعه علوم و فناوري گياهان دارويي و طب سنتي هستند.
کبگانیان گفت: ارزشهای بنيادين، چشمانداز و سیاستهای كلان سند ملي گياهان دارویی و طب سنتي در مواد دو تا چهار سند تدوين شده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: سرزمین ایران از نظر تنوع اقلیمی، کشوری ممتاز و با رتبه بالا و از نظر غنای گیاهی و تنوع زیستی دارای 11 اقلیم از 13 اقلیم شناخته شده جهانی است.
وی تاکید کرد: بر اساس نظر گياهشناسان و پژوهشگران، تعداد گونههاي گياهي ايران در حدود 8000 گونه است که از نظر تنوع گونهای حداقل دو برابر قاره اروپاست و تحقيقات دانش پژوهان كشور نشان داده است از اين تعداد بيش از 2300 گونه داراي خواص دارويي، عطري، ادويهاي و آرايشي بهداشتي است.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ادامه داد: از تعداد كل گونه هاي شناخته شده هم 1728 گونه، گياهان بومي ايران هستند و فقط در سرزمين ايران میرویند و به عنوان يك ظرفيت انحصاري در كشور محسوب ميشوند.