در این قطعنامه آمده است که این تحقیقات باید اقدامات سازمان جهانی بهداشت و زمانبندیهای آن در ارتباط با همهگیری کووید۱۹ را نیز دربر گیرد.
شفاآنلاین>سلامت>کشورهای شرکتکننده در مجمع سالانه سازمان جهانی بهداشت با تصویب قطعنامهای خواستار اقدام مشترک برای مقابله با بحران شیوع کرونا و همچنین تحقیقات مستقل درباره واکنش بینالمللی به این بحران شدند.
به گزارش شفاآنلاین،در قطعنامه تصویب شده در این نشست که به ریاست اتحادیه اروپا و به صورت آنلاین برگزار شد، کشورها خواستار "ارزیابی بیطرف، مستقل و جامع پیرامون واکنش بینالمللی به همهگیری کرونا شدند.
در این قطعنامه آمده است که این تحقیقات باید اقدامات سازمان جهانی بهداشت و زمانبندیهای آن در ارتباط با همهگیری کووید۱۹ را نیز دربر گیرد.
این تصمیم مجمع سالانه سازمان جهانی بهداشت در حالی اتخاذ میشود که دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا روز دوشنبه همزمان با اولین روز برگزاری این مجمع تهدید به خارج کردن کشورش از این سازمان کرده و آن را "عروسک خیمهشببازی" چین نامید.
این در حالی است که تدروس آدهانوم مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در جلسه روز گذشته ضمن استقبال از بررسی عملکرد این سازمان، تاکید کرد که هیچ نیازی به تغییرات گسترده در این سازمان نیست.
به گفته آدهانوم، آنچه در جامعه جهانی مورد نیاز است این است که "نظامها و سازمانهای خود از جمله سازمان جهانی بهداشت را تقویت، اجرا و تامین مالی کند. دولت ترامپ پیشتر گفته بود که همه سهم خود از بودجه سازمان جهانی بهداشت را تعلیق میکند، اما در نهایت پرداخت بخشی از آن را پذیرفت.
در واکنش به اظهارات ترامپ، «جایو لی جیان» سخنگوی وزارت خارجه چین با اشاره به نامه ارسالی ترامپ به رییس سازمان جهانی بهداشت و انتقادهای مکرر از چین در خصوص همهگیری کرونا گفت: هدف ترامپ «تخریب چهره پکن» است.
ارسال یک نامه از سوی ترامپ به رییس سازمان جهانی بهداشت در روز گذشته و استفاده از عبارت «عروسک خیمه شب بازی چین» برای توصیف این سازمان، بار دیگر باعث بالا گرفتن جنگ لفظی دولتمردان آمریکا و چین شده است.
از زمان شیوع همهگیری کرونا سیاستمداران و مقامهای دولت ترامپ بارها ازچین انتقاد کرده و از نبود «شفافیت» این کشور در خصوص کرونا و اینکه سازمان جهانی بهداشت «چین محور» بوده است، گلایه کرده اند.
سخنگوی چین از «چانهزنیهای ترامپ» با قواعد بهداشت جهانی و تلاش او برای انداختن مسوولیتهایش بر گردن سازمان جهانی بهداشت انتقاد کرد و گفت که این نامهنگاری نیز احتمالا روشی برای «منحرف کردن افکار عمومی» است.
شمار مبتلایان به کرونا به ۴ میلیون و ۹۵۰ هزار نفر در دنیا نزدیک شده و حدود ۳۲۳ هزار نفر جان باختهاند و دولتها در تلاش برای مهار این ویروس خطرناک هستند.شبکه فرانس۲۴