کد خبر: ۲۴۷۸۹
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۹ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۳ - 2014June 13
شفا آنلاین:یک فوق تخصص بیماری‌های خون و انکولوژی با بیان اینکه درمان لوسمی با "ایماتینیب" بهترین اثربخشی را دارد، گفت: طول عمر بیماران با تجویز این دارو 92 درصد است.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر داود منادی زاده گفت: لوسمی گروهی از بیماری‌های خونی هستند که در آنها افزایش لوکوسیت‌ها در خون محیطی بروز می‌کند.

وی با اشاره به اینکه لوکمی (لوسمی) تقریبا 3 درصد سرطان‌ها را در کل جهان تشکیل می‌دهند، گفت: این سرطان در حدود 5 تا 10 مورد در 100 هزار مورد جمعیت ایجاد می‌شوند.

منادی زاده یادآور شد: 15 تا 20 درصد از لوکمی تازه تشخیص داده شده را بالغان در برمی‌گیرند. این رقم 2 مورد در 100 هزار مورد جمعیت دنیا است.

این فوق تخصص بیماری‌های خون و انکولوژی گفت: لوسمی در مردان نسبت به زنان بیشتر دیده شده می شود. میزان بروز در مردان 2.2 و در زنان 1.4 است. این بیماری اغلب در سنین میانسالی تشخیص داده می‌شود و در افراد کمتر از 19 سال فقط 10 درصد است.

منادی زاده گفت: لوسمی اولین سرطانی است که اختلال ژنتیک در آن کشف شده است. کروموزوم CML در سال 1960 در فیلادلفیا توسط محققان کشف شد. به این دلیل آن را به نام کروموزوم فیلادلفیا می‌شناسند.

وی گفت: این کروموزوم زاییده ترانسلوکاسیون بین بازوی بلند کروموزوم 9 و کروموزوم 22 است. بیش از 95 درصد بیماران مبتلا به CML دارای کروموزوم فیلادلفیا هستند. این تغییرات در بن یاخته‌ها (سلول‌های بنیادی) ایجاد می‌شود.

این فوق تخصص بیماری‌های خون و انکولوژی گفت: کروموزوم فیلادلفیا در 5 درصد اطفال مبتلا به ALL و 15 تا 30 درصد بالغان مبتلا به این سرطان و 2 درصد افراد گرفتار AML دیده می‌شود.

منادی زاده گفت: این بیماری سه مرحله اولیه، تشدید و تبدیل به مرحله بلاستیک را طی می‌کند. ترانسلوکاسیون کروموزوم 9 و 12 سبب می‌شود، ژن‌های ABL و BCR به هم بچسبند. این ماده یک آنزیم داخلی سلولی است که فعالیت تیروزین کیناز را شدت می‌دهد.

وی افزود: در حالت طبیعی فعالیت تیروزین کیناز در تکامل و پرولیفراسیون گلبول‌های سفید تنظیم شده است ولی شدت یافتن آن در CML موجب افزایش تکامل و پرولیفراسیون سلول‌ها و مانع از آپوپتوز آن می‌شود.

منادی زاده گفت: ایماتینیب داروی بازدارنده فعالیت تیروزین کیناز است که در مبتلایان به این سرطان استفاده می شود. این دارو همتراز پیوند آلوژن و حتی در اروپا بهتر از پیوند سلولی درمان انتخابی است.

وی با اشاره به اینکه این دارو به پاکت نوکلئوتید ABL می چسبد و مانع الحاق ATP می‌شود، گفت: با این عمل سیگنال‌های لوکیموژنتیک داخل سلولی مهار می شود.

این فوق تخصص بیماری‌های خون و انکولوژی گفت: مصرف 400 میلی‌گرم در روز این دارو موجب بهبودی قابل توجه و خاموشی کامل خونی (CHR) و سایتوژنتیک می شود.

منادی زاده افزود: ادامه درمان، موجب بهبودی بیشتر خونی و سایتوژنتیک می‌شود. پاسخ درمانی دیررس هم مشاهده می‌شود، به طوری که 69 درصد بیماران بعد از 12 ماه، بهبودی کامل سایتوژنتیک پیدا می‌کنند.

وی گفت: تعدادی از بیماران که به این پاسخ درمانی نرسیده‌اند (31 درصد)، 60 درصد آنها بعدها بهبود یافتند. بررسی ها نشان داده است که بعد از 5 سال درمان، میزان زندگی بدون عارضه و میزان عمر بدون پیشرفت بیماری، 93 درصد بوده است.

منادی زاده تصریح کرد: صرفنظر از پیوند مغز استخوان حدس زده می‌شود که طول عمر بیماران با تجویز ایماتینیب (Imatinib)، 92 درصد است.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: