کد خبر: ۲۴۰۱۶۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۸ - 2019August 23
داروی کوئتیاپین (کوتیاپین) یک داروی ضد جنون محسوب می شود که مواد شیمیایی در مغز را که مسبب این بیماری روانی هستند تحت تأثیر قرار می‌دهد
شفاآنلاین>سلامت>داروی کوئتیاپین برای درمان نشانه‌های بیماری اختلال دو قطبی در کودکان و بزرگ‌سالان که حداقل ۱۰ سال سن دارند، استفاده می‌شود.

به گزارش شفاآنلاین، داروی کوئتیاپین به عنوان یک داروی ضد جنون شناخته می شود که برای درمان بیماری‌های روانی مانند اسکیزوفرنی تجویز می شود، این دارو عوارض و تداخلات دارویی دارد که امروز قصد داریم به آن بپردازیم.

داروی کوئتیاپین چیست؟

داروی کوئتیاپین (کوتیاپین) یک داروی ضد جنون محسوب می شود که مواد شیمیایی در مغز را که مسبب این بیماری روانی هستند تحت تأثیر قرار می‌دهد.

این دارو برای درمان<cure> نشانه‌های بیماری‌های روانی مانند اسکیزوفرنی (شیزوفرنی) را در کودکان و بزرگ‌سالان که حداقل ۱۳ سال سن دارند، استفاده می‌شود.

همچنین داروی کوئتیاپین برای درمان نشانه‌های بیماری اختلال دو قطبی (افسردگی – شیدایی) را در کودکان و بزرگ‌سالان که حداقل ۱۰ سال سن دارند، نیز استفاده می‌شود.

جدا از موارد فوق این دارو می تواند به همراه دیگر دارو‌های مصرفی برای درمان اختلال افسردگی در افراد بزرگ سال مورد استفاده قرار گیرد.

فرم گسترده رهش این دارو با (Seroquel XR) صرفا باید توسط افراد بزرگ¬سال مصرف شود و مصرف آن در افراد زیر ۱۸ سال ممنوع است.

این دارو ممکن است برای اهداف غیر از مواردی که در این راهنمای دارویی ذکر شده، استفاده شود.

توصیه‌های مصرف داروی کوئتیاپین

دارو را دقیقا مطابق دستور پزشک مصرف کنید و هر روز در زمانی مشخص (ترجیحا موقع خواب) میل کنید.

قبل از مصرف دارو کلیه دارو‌های مصرفی خود را به پزشک یا داروساز اطلاع دهید تا از تداخلات احتمالی پیشگیری شود.

این دارو می‌تواند اثر کاهش فشار خون سایر دارو‌های فشار خون<blood pressure> را افزایش دهد.

برای کاهش عوارض جانبی دارو و افزایش تحمل بدن، معمولا تجویز دارو با کمترین مقدار آغاز و به تدریجا افزایش می‌یابد.

همچنین ممکن است یک تا دو هفته زمان لازم باشد تا اثربخشی دارو آشکار شود بنابراین دوره درمان دارو را طبق دستور پزشک ادامه دهید.

مکانیسم اثر داروی کوئتیاپین

کوتیاپین علایم مثبت و منفی اختلالات سایکوتیک را از طریق آنتاگونیزه کردن گیرنده‌های انتقال دهنده‌های عصبی مختلف مغزی که شامل گیرنده D۱ و D۲ دوپامین، گیرنده هیستامین H۱، گیرنده آدرنرژیک آلفا یک و آلفا دو و انواع گیرنده‌های ۱ و ۲ سرتونینی (۵HT۱A و ۵HT۲) هستند، کاهش می‌دهد.

داروی کوئتیاپین بر روی گیرنده‌های بنزودیازپنی و موسکارینی کولیزژیک تاثیری ندارد.

راهنمای مصرف داروی کوئتیاپین

این دارو را کاملا طبق دستور پزشک مصرف کنید.
هرگز این دارو را بیشتر از مقدار و مدت تجویز شده مصرف نکنید.
از مصرف این دارو در موارد مشابه و یا توصیه مصرف آن به دیگران خودداری کنید.
پزشک شما هرچند وقت یک بار ممکن است دوز داروی شما را تغییر دهد. برای این که بهترین نتیجه را به دست آورید.
این دارو را با لیوانی پر از آب مصرف کنید.
از له کردن، جویدن و شکستن قرص اجتناب کنید. قرص را به صورت کامل ببلعید. شکستن قرص ممکن است باعث شود که دارو در همان زمان بسیار زیاد آزاد شود.
قرار ملاقات‌های خود را با پزشکتان از دست ندهید.
عوارض جانبی داروی کوئتیاپین
اگر شما نشانه‌هایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند: راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو، را مشاهده کنید با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.

هرگونه علائم جدید یا بدتر شدن در وضعیت شما مانند: تغییرات خلقی یا رفتاری، اضطراب، حملات هراس، خواب‌آلودگی، یا اگر احساس می‌کنید آشفته، خصمانه، دارای رفتار تهاجمی، بی‌قراری، افسردگی شدید (ذهنی یا جسمی)، یا افکار را در مورد خودکشی یا صدمه زدن به خودتان دارید، در این‌باره به پزشک خود اطلاع دهید.

هشدار؛ اگر موارد زیر را مشاهده کردید، فورا به پزشک خود اطلاع دهید:

حرکات ناگهانی یا غیر قابل کنترل (به خصوص چشم¬ها، لب¬ها، زبان، صورت، بازو یا پاها)
ظاهر شبیه به ماسک مانند صورت، بلع مشکل، وجود مشکلاتی در صحبت کردن
یک احساس سرگیجه، مثل اینکه شما ممکن است از هوش بروید
تاری دید، دوبینی، درد چشم یا دیدن هاله در اطراف لامپ
واکنش سیستم عصبی شدید شامل سفت بودن شدید عضلات، تب بالا، عرق کردن، سردرگمی و گیجی، ضربان قلب سریع یا نامنظم، لرزش بدن (ترمور)، غش کردن
علائم قند خون بالا مانند افزایش تشنگی، افزایش ادرار، گرسنگی، خشکی دهان، بوی نفس میوه ای، خواب آلودگی، پوست خشک، تاری دید، کاهش وزن
علائم کم بودن تعداد گلبول های سپید خون مانند ضعف ناگهانی یا بیماری، تب، لرز، علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا، سرفه، گلودرد، قرمزی یا سوزش پوست، وجود زخم‌هایی دردناک در دهان، زخم‌های پوست، مشکل در تنفس

چه دارو‌هایی کوئتیاپین را تحت تأثیر قرار می‌دهند؟

در صورتی که شما از دارو‌های به خصوصی از جمله آنتی بیوتیک ها، دارو‌های ضد افسردگی، دارو‌های تنظیم کننده ضربان قلب، دارو‌های ضدویروس و دارو‌هایی که برای درمان سرطان، مالاریا، عفونت HIV یا بیماری ایدز استفاده می کنید، مصرف داروی کوئتیاپین برای شما می‌تواند مشکلات جدی قلبی -عروقی را به همراه داشته باشد. در مورد تمام دارو‌هایی که استفاده می کنید، چه دارو‌هایی که شروع و یا متوقف کرده اید، به پزشک خود اطلاع دهید.

مصرف داروی کوئتیاپین همراه با دارو‌های دیگر می‌تواند شمارا خواب‌آلود و یا سرعت تنفس شمارا آهسته کند که این امر می‌تواند منجر به عوارض جانبی خطرناک و یا تهدیدکننده زندگی شود. قبل از مصرف یک قرص خواب، دارو‌های ضد درد مخدر، دارو‌های تجویزی برای درمان سرفه، مصرف یک شل کننده (آرامش‌دهنده) عضلانی، یا داروی مصرفی برای اضطراب، افسردگی، یا تشنج با پزشک خود مشورت کنید.

آنتی‌بیوتیک یا دارو‌های مصرفی ضد قارچ

دارو‌ها ضد ویروس برای درمانعفونت HIV یا بیماری ایدز
دارو‌های مصرفی برای درمان فشارخون یا بیماری قلبی-عروقی
دارو‌های ضدافسردگی و دیگر بیماری های ذهنی
دارو‌های ضدویروسی برای درمان هپاتیت C
دار‌های مصرفی برای تنظیم ریتم ضربان قلب
دارو‌های مصرفی برای بیماری سل
دارو‌های مصرفی برای کنترل تشنج.yjc
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: