به گزارش شفا آنلاين،این واکسن با استفاده از کودکان تانزانیایی خلق شده که به طور طبیعی در مقابل این بیماری مقاوم هستند. واکسن ابداعی با زندانیکردن انگلهای عامل مالاریا در درون گلبولهای قرمزی که آلودهشان کردهاند، عمل میکند.
محققان مدعیاند واکسن آزمایشی جدید مبتنی بر این ایده در پنج نوبت آزمایش از موشها محافظت کرد و طی آزمایشهایی که در چهار تا شش هفته آینده آغاز میشوند، روی میمونهای آزمایشگاهی آزمایش خواهد شد.
دکتر پاتریک دافی و دکتر مایکل فراید از «موسسههای ملی سلامت» امریکا، با استفاده از نمونههای خون و دادهایی که از صدها کودک در تانزانیا جمعآوری شده بود، نوعی پروتئین را کشف کردند. این پروتئین PfSEA-1 نام گرفته و انگلها برای فرار از داخل گلبولهای قرمزی که هنگام ایجاد بیماری عفونیشان کردهاند، به آن نیاز دارند. محققان سپس دریافتند در آزمایشهای انجامشده آنتیبادیهای فرستادهشده توسط سیستم ایمنی بدن برای انجام اقداماتی علیه این پروتئین توانستند انگلها را در درون گلبولهای قرمز خون گیر بیاندازند و مانع از پیشرفت بیماری شوند.
انگلهای مالاریا از خلال کبد عبور کرده و گلبولهای قرمز خون را آلوده میکنند. آنها به سرعت در این سلولها تکثیر شده و موجب گسستن آنها و جریانیافتن سیلابوار انگلهای بسیار بیشتر به درون بدن میشوند. بنابراین، رویکرد جدید در تلاش برای حبسکردن انگلها در درون گلبولهای قرمز است زیرا در صورت حبسشان، سلولهای سیستم ایمنی به نام ماکروفاژها آنها را میخورند.
واکسن جدید PfSEA-1 را هدف قرار میدهد؛ از هر 20 کودک تانزانیایی یک نفر دارای سطوح طبیعی آنتیبادیهایی است که این پروتئین را هدف قرار میدهد.
گفته میشود مالاریا سالانه 627 هزار نفر را به کام مرگ میبرد و در افریقا در هر دقیقه یک کودک بر اثر ابتلا به این بیماری جانش را از دست میدهد. بسیاری از کودکانی هم که از این عفونت جان به در میبرند، بعدها از مشکلات جدی سلامتی رنج میبرند.