کد خبر: ۲۱۹۸۹۲
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۰ - ۲۲ دی ۱۳۹۷ - 2019January 12
دراین زمینه روابط عمومی بانک مرکزی روزپنجشنبه دراطلاعیه‌ای مطالب منتشره از سوی رسانه‌های معاند پیرامون یکی از بانک‌های کشور را در راستای تلاش آنها برای ضربه زدن به بازار پول دانست
شفاآنلاین>بیمه و بانک> در ادامه شایعاتی که طی سال‌های اخیر هر بار یکی از بانک‌های مجاز کشور را هدف قرار داده است، هفته گذشته نیز شایعاتی در فضای مجازی درخصوص ورشکستگی و فرارمدیر یکی از بانک‌های کشور دست به دست شد که باعث نگرانی برخی از سپرده‌گذاران شد.

به گزارش شفاآنلاین، دراین زمینه روابط عمومی بانک مرکزی روزپنجشنبه دراطلاعیه‌ای مطالب منتشره از سوی رسانه‌های معاند پیرامون یکی از بانک‌های کشور را در راستای تلاش آنها برای ضربه زدن به بازار پول دانست. این نهاد ناظر پولی و بانکی کشور از هموطنان خواست در این زمینه هوشیاری لازم را داشته باشند و فریب فضاسازی رسانه‌های معاند را نخورند.

در روزهای گذشته انتشار اخبار دروغ و شایعات بی‌اساس در برخی جریان‌های خبری وابسته به دشمن، سبب نگرانی سپرده‌گذاران یکی از بانک‌های خصوصی کشور شده بود.
البته اعلام شایعات علیه نظام بانکی ایران از سوی شبکه‌های تلویزیونی خارجی یا کانال‌های تلگرامی معاند، پیش از این هم سابقه داشته و منجر به بروز مشکلاتی(Problems) برای برخی مؤسسات اعتباری و بانک‌ها شده بود که با دخالت دولت و بانک مرکزی حل و فصل شد؛ اما اکنون هم دوباره اعلام چنین شایعاتی رونق گرفته و مردم و سپرده‌گذاران را در فضای کنونی اقتصاد ایران، نگران کرده است.

جای نگرانی نیست
دور جدید شایعه ورشکستگی بانک‌های ایرانی در حالی از سوی دشمنان آغاز شده که تمام سپرده‌های زیر۱۰۰میلیون تومان مردم بیمه بوده و در صورت بروز مشکل، ذخیره قانونی بانک‌ها نزد بانک مرکزی جوابگو است.

مردم هم گاهی ناخواسته به چنین شایعاتی در فضای مجازی توجه کرده و تحت‌تأثیر تبلیغات منفی، به‌صورت هیجانی وارد شعب بانکی شده و درخواست جابه‌جایی سپرده‌های خود را دارند، در حالی که کمتر به این موضوع توجه می‌کنند که تمامی سپرده‌های زیر ۱۰۰ میلیون تومان در نظام بانکی ضمانت‌شده هستند و جای نگرانی برای سپرده‌های خرد وجود ندارد؛ چراکه تمامی بانک‌ها، مکلف به داشتن ذخیره قانونی نزد بانک مرکزی هستند. حتی سپرده‌گذارانی که سپرده آنها بالای ۱۰۰ میلیون تومان است، چنانچه سپرده‌های خود را به مضربی از سپرده‌های صد میلیون تومانی تبدیل کنند، حتماً این سپرده‌ها هم راهی برای بیمه شدن در نظام بانکی خواهند داشت. البته این موضوع در مورد مؤسسات مالی و اعتباری که نام آنها در سایت رسمی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران درج نشده، قطعاً صادق نخواهد بود. پس لازم است که سپرده‌گذاران، با تحقیق و اطمینان از معتبر بودن مؤسسات مالی اقدام به سپرده‌گذاری در آنها نمایند.

در واقع، ذخیره بانکی یا همان سپرده قانونی بانک‌ها نزد بانک مرکزی، سپرده‌ای است که بانک‌ها در حساب‌های خود نزد بانک مرکزی دارند یا وجوه نقدی که در مخازن خود نگهداری می‌کنند. البته در برخی کشورها، بانک‌های مرکزی حداقلی را به‌عنوان سپرده قانونی تعیین می‌کنند که برابر با درصدی از بدهی بانک‌ها یا در واقع سپرده مشتریان بانک‌ها است.

سپرده‌های کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان همه بیمه‌ هستند، نگران نباشید
بر همین اساس است که شاید اگر هر سپرده‌گذاری این موضوع را بداند که اگر سپرده‌ای کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان آن هم در نظام بانکی یا مؤسسات اعتباری مجاز که نامشان از سوی بانک مرکزی اعلام شده است، داشته باشد، نباید نگران باشد .لازم است سپرده گذاران کمتر دل به شایعاتی بسپارند که آنها را نسبت به سپرده‌هایشان نگران می‌کند؛ اما واقعیت این است که سپرده‌گذاران کمتر به حقوق خود آشنا هستند و همین امر هم سبب می‌شود که با انتشار یک شایعه، خود را به شعبی برسانند که در آن سپرده‌ای دارند و دل نگران باشند که تکلیف سپرده‌هایشان چه می‌شود.

هدف از تأسیس صندوق ضمانت سپرده‌ها به موجب ماده (۹۵) قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران، تضمین بازپرداخت وجوه متعلق به سپرده‌گذاران بانک‌ها و سایر مؤسسات اعتباری در صورت ورشکستگی است. حسب بند «ب» ماده (۹۵) قانون فوق، عضویت کلیه بانک‌ها و سایر مؤسسات(Institutions) اعتباری در صندوق ضمانت سپرده‌ها الزامی است. به موجب ماده (۵) اساسنامه صندوق، وظیفه ضمانت سپرده‌های ریالی و ارزی هر شخص در هر مؤسسه اعتباری بر عهده این صندوق است و سقف تضمین برای هر یک از سپرده‌گذاران مؤسسه اعتباری به پیشنهاد هیأت امنای صندوق، به تصویب هیأت وزیران می‌رسد که هم‌اکنون سقف مزبور برای مجموع سپرده‌های هر شخص در هر مؤسسه اعتباری یک میلیارد ریال است.

به‌عبارت دیگر، چنانچه به موجب حکم دادگاه، ورشکستگی مؤسسه اعتباری اعلام شود، صندوق ضمانت سپرده‌ها موظف است وجوه سپرده‌های مشمول ضمانت را تا سقف تضمین از طریق یکی از مؤسسات اعتباری و ظرف ۲۰ روز پس از اعلام کمیته اضطرار بر اساس دستورالعملی که به تصویب هیأت امنا می‌رسد، پرداخت کند.ایران
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: