کد خبر: ۲۰۲۳۴۳
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۰ - ۲۰ تير ۱۳۹۷ - 2018July 11
از حدود 30 سال گذشته تا کنون خواسته مردم برای درمان بیماری ها از درمان بیماری های عفونی (مثل اسهال) تا درمان بیماری های قلبی و پیوند اعضاء بوده ولی تا 5 سال دیگر مطالبه مردم درمان بیماری های ژنتیک یا صعب العلاجی همچون ناشنوایی، نابینایی، ایدز و... است
شفا آنلاین>سلامت>دبیرستاد توسعه علوم و فناوری سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پزشکی بازساختی را به عنوان آخرین پایه درمان در اصول سلامت برای درمان بیماری های صعب العلاج دانست.

به گزارش شفا آنلاین، امیرعلی حمیدیه روز چهارشنبه در کنگره بین المللی جنبه های نوین زیست شناسی کاربردی که توسط دانشکده علوم زیستی دانشگاه خوارزمی در کرج برگزار شد، افزود: رشته های مختلفی در آموزش و پرورش و آموزش عالی ما همچون فیزیک و ریاضی وجود دارد که شاخه های از آن منشعب شده و اکنون باید فکری برای زیست شناسی کرد.

وی شاخه های سلول های بنیادی(Stem Cells) و بافت را از جمله شاخه های منشعب رشته زیست شناسی دانست که چند سالی است به آن پرداخته شده و امروزه برای درمان بسیاری از بیماری های صعب العلاج از این سلول ها استفاده می شود.

وی اظهار داشت: از حدود 30 سال گذشته تا کنون خواسته مردم برای درمان بیماری ها از درمان بیماری های عفونی (مثل اسهال) تا درمان بیماری های قلبی و پیوند اعضاء بوده ولی تا 5 سال دیگر مطالبه مردم درمان بیماری های ژنتیک یا صعب العلاجی همچون ناشنوایی، نابینایی، ایدز و... است.

حمیدیه با بیان اینکه به همین منظور کارهای بسیار زیادی بین دانشکده های علوم پایه و دانشکده های پزشکی اتفاق افتاده، گفت: امروزه به نظر می رسد که این علوم به قدری درهم رفته و در هم آمیخته اند که نمی توان آن ها را از هم جدا کرد به طوریکه در کشور ما مشکلات زیادی ایجاد کرده است.

وی اضافه کرد: برای دور شدن از مشکلات دانشکده های مختلف پزشکی و فنی و... را در کنار هم قرار داده ایم که در غیر اینصورت هیچکدام به رشد و تعالی نمی رسد.

دبیر ستاد توسعه فناوری و سلول های بینادین کشوریکی از مشاغل پرطرفدار در آینده را استفاده از مهندسی بافت و محصولات سلولی دانست و افزود: در دنیا دانشجوی زیست شناسی نباید نگران آینده شغلی خود باشد.

وی اظهارداشت: تا سال های آینده خیلی از مدل های بیمارستانی و پزشکی تغییر خواهد کرد و بیمارستان هایی خواهیم داشت که مهندسین و پزشکان علوم پایه در آن مشغول فعالیت هستند که مهندسین بافت، پلمیر، شیمی و زیست شناسی از جمله آن ها هستند.

حمیدیه با بیان اینکه انسان در آینده برای بازسازی ارگان های مختلف بدن به فکر می افتد، گفت: بیماری های مختلفی مثل پارکینسون، بیماری های قلبی و بیماری های ژنتیک هستند که به عنوان بیماری های صعب العلاج هستند که تمام آن ها با استفاده از این علم در آینده علاج خواهند شد و امیدی به شرکت های دارویی و بای تکنولوژی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه پیونداعضاء مثل قلب، کلیه، ریه تا کنون نتایج خیلی دلچسب و خوبی نداشته، افزود: این در حالی است که از سال 2020 به بعد تصادفات جاده ای کاهش می یابد و در نتیجه اعضای پیوندی کاهش می یابند.

وی پیوند اعضا را تسکینی برای بیمار برای افزایش عمر تا سال هایی محدود عنوان کرد، بیان داشت: برای رفع معضل کمبود اعضای پیوند درکشورهای پیشرفته اقدام به ساخت ارگان های مختلف انسان در بدن حیوانات آغاز شده و این در حالی است که این رشته سودآور خواهد بود زیرا بزرگترین آرزوی هر انسانی افزایش طول عمر است.

حمیدیه گفت: در بعضی از کشورها مردم در حال پیرشدن هستند و بزرگترین آرزوی هر انسانی نامیرایی است که پزشکی بازساختی در کشورهایی مثل ژاپن در حال انجام است.

وی یکی از راه های اصلی رسیدن به این هدف در کشور ما را فعالیت دانشگاه ها دانست و افزود: دانشگاهی در این عرصه پیشرفت خوهد کرد که منابع مالی زیادی را جذب کند و جذب این منابع را فقط از دولت نخواهیم بلکه اساتید و دانشجویان طرح هایی برای جذب سرمایه گذاران داشته باشند.

دبیر ستاد توسعه و فناوری سلول های بنیادین ادامه داد: درمان سرطان باسلول درمانی و ایمنی سلولی یکی از بحث ها در این علم است که علاوه بر پیوند مغز استخوان که سال هاست انجام می شود ولی آینده درمان سرطان از دیگر بحث هایی است که باید با مهندسی سلول به آن دست یافت.

وی با بیان اینکه در آینده نیاز به مهندسین سلول داریم تا به داخل سلول بروند و سلول تربیت شده و ترمیم شده را بیرون دهند، اضافه کرد که دانشگاه خوارزمی ظرفیت ایجاد رشته مهندسی سلول را دارد.

کنگره بین المللی جنبه های نوین زیست شناسی کاربردی به مدت 2 روز در کرج با برگزاری نشست های علمی ادامه دارد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: