کد خبر: ۱۹۹۷۱۲
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ - 2018June 18
طبق قانون جمهوری اسلامی ایران مصوب 25 اردیبهشت ماه 1381 و همچنین مصوبه هیات وزیران به شماره 779/100 روز 30 مردادماه 1390 تمام بیمارستان ها موظف هستند، بیماران با سطح هوشیاری 5 و پایین تر از آن را به مراکز اهدای عضو دانشگاه مربوطه معرفی کنند
شفا آنلاین>سلامت>رئیس واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: تفاهم نامه همکاری بین این بیمارستان و دانشگاه علوم پزشکی ارتش با هدف بهره گیری از توان بیمارستان های تابعه ارتش و همچنین انتقال تجارب اهدای عضو بیمارستان مسیح دانشوری، به امضا رسید.

به گزارش شفا آنلاین، دکتر فرحناز صادق بیگی روز یکشنبه درخصوص امضای تفاهم نامه بین بیمارستان مسیح دانشوری و دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران، با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی در ایران، اهدای عضو(organ donation) با فتوای تاریخی و دوران ساز امام راحل (ره) در تاریخ 31 اردیبهشت 1368، جان دوباره ای گرفت، افزود: طبق قانون جمهوری اسلامی ایران مصوب 25 اردیبهشت ماه 1381 و همچنین مصوبه هیات وزیران به شماره 779/100 روز 30 مردادماه 1390 تمام بیمارستان ها موظف هستند، بیماران با سطح هوشیاری 5 و پایین تر از آن را به مراکز اهدای عضو دانشگاه مربوطه معرفی کنند.

صادق بیگی بیان داشت: یکی از بدنه های اصلی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی و همچنین بخش پیوند عضو(Organ transplant) است که با قوت زیاد در زمینه های مختلفی مانند پیوند قلب، ریه، کبد، کلیه، پانکراس، روده و مغز استخوان در حال خدمت رسانی هستند.

رئیس واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی بیمارستان مسیح دانشوری ادامه داد: آمار بیماران نیازمند به پیوند عضو، بسیار است، به طوری که طبق آخرین آمار مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت، تعداد آنها حدود 30 هزار نفر برآورد شده و روزانه 10 تا 12 نفر به دلیل نرسیدن عضو اهدایی جان خود را ازدست می دهند.

وی اضافه کرد: از طرفی براساس آخرین آمار، سالیانه حدود 12 تا 15 هزار نفر به دلایل مختلفی مانند تصادفات و سکته های مغزی دچار مرگ مغزی(Brain death) می شوند که اگر به موقع شناسایی و تایید شوند با رضایت خانواده آنان، می توان جان چند نفر را نجات داد، در غیر این صورت این عضوها زیر خاک می روند و امید افراد نیازمند عضو کم رنگ تر می شود و چه بسا به دلیل نرسیدن عضو اهدایی، بیمار فوت کند.

رئیس واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه ایران همواره در سطح خاورمیانه و آسیا در زمینه اهدای عضو پیشتاز بوده است، تصریح کرد: این امر خود، گواه فرهنگ دیرینه و غنی ایثار و از خود گذشتگی ایرانیان است که باعث می شود، نسبت به برادر و خواهر مسلمانشان بی تفاوت نباشند. این اصل مهم، در زمینه اهدای عضو هم متبلور شده است.

وی درخصوص فعالیت بیمارستان مسیح دانشوری در زمینه اهدای عضو گفت: بیمارستان مسیح دانشوری در زمینه اهدای عضو در سطح کشور و همچنین بین الملل، از شهرت بسیاری برخوردار است، به طوری که حدود یک سوم عضوهای اهدایی کشور در این مرکز تامین می شود و همچنین در زمینه پیوند ریه و قلب بسیار سرآمد است و همه ساله در کنگره های مختلف بین المللی با ارائه مقالات متنوع در زمینه فراهم آوری و پیوند حضور پر رنگی دارد. مسلما همه این موفقیت ها جز با تلاش فراوان اساتید و همکاران عزیز و حمایت های بی دریغ و دلسوزانه استاد محترم دکتر ولایتی امکان پذیر نبوده است.

صادق بیگی ادامه داد: مرکز فراهم آوری بیمارستان مسیح دانشوری علاوه بر بحث درمانی، در دو بخش مهم فرهنگ سازی و آموزش برای افزایش ظرفیت عضوهای اهدایی در سطح کشور نقش مهمی را ایفا می کند که از جمله این موارد، امضای تفاهم نامه همکاری با دانشکاه علوم پزشکی ارتش است.

وی درخصوص امضای تفاهم نامه بین بیمارستان مسیح دانشوری و دانشگاه علوم پزشکی ارتش توضیح داد: فرماندهی بهداشت، درمان و امداد ارتش جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن بیمارستان هایی در سطح تهران نظیر بیمارستان بعثت نیروی هوایی، بیمارستان گلستان نیروی دریایی، بیمارستان هاجر و خانواده نیروی زمینی و بیمارستان امام رضا، در سطح کشور از نظر منطقه ای، بسیار استراتژیک و از پراکندگی مطلوبی برخوردار است.

رئیس واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی بیمارستان مسیح دانشوری خاطرنشان کرد: این بیمارستان ها، از جمله بیمارستان های پر مراجعه کشور هستند که نقش مهمی در افزایش سطح سلامت جامعه به ویژه نیروهای مسلح و خانواده محترمشان دارد و با توجه به وجود سلسله مراتب نظامی و نظم خاصی که بر این بیمارستان ها حاکم هست و همچنین امکانات تخصصی و نیروی متخصص و فوق تخصص ماهر پیش بینی می شود که در زمینه اهدای عضو و پیوند اعضا پیشرفت چشمگیری خواهد داشت.

وی تصریح کرد: تفاهم نامه همکاری بیمارستان مسیح دانشوری و دانشگاه علوم پزشکی ارتش با حضور علی اکبر ولایتی رئیس بیمارستان مسیح دانشوری و سرهنگ دکترعلیرضا خوشدل رییس دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران (آجا) به امضا رسید.

صادق بیگی درخصوص اهداف محورهای این همکاری گفت: ایجاد زمینه‌ های مناسب جهت بهره گیری از توانمندی های مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی سل و بیماری های ریوی بیمارستان مسیح دانشوری به منظور انتفال دانش تجربیات بیمارستان مسیح دانشوری به دانشگاه علوم پزشکی آجا در زمینه بیماری های راه هوایی و ریه، پیوند قلب و ریه و فراهم آوری اعضا از جمله اهداف این تفاهم نامه است که در این راستا از توان و ظرفیت بیمارستان های وابسته به ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز استفاده خواهد شد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: