بعضی مواد غذایی باعث افزایش کیفیت اسپرم و تخمک میشوند و قدرت باروری را در هر دو جنس بالا میبرند و بعضی دیگر از مواد غذایی باعث کاهش آن می شود.
شفا آنلاین>سلامت>تغذیه نقشی اساسی در سلامت ایفا میکند به طوری که حتی بر باروری نیز تاثیرگذار می باشد. بنابراین افرادی که تمایل جهت اقدام به بارداری دارند، باید نگاهی مجدد به بشقاب غذایشان بیندازند.
بعضی مواد غذایی باعث افزایش کیفیت اسپرم و تخمک میشوند و قدرت باروری را در هر دو جنس بالا میبرند و بعضی دیگر از مواد غذایی باعث کاهش آن می شود.
به گزارش
شفا آنلاین:- به طور کلی الگوی تغذیه صحیح<Proper nutrition> در طولانی مدت، بیشتر از تغییرات کوتاهمدت هنگام لقاح موثر است. البته مسائل بسیار زیادی در کاهش میل جنسی و قدرت باروری دخیل هستند که رفع آنها بیش از تغییر رژیم غذایی میتواند تاثیرگذار باشد.
- مواردی که در زیر به آن ها اشاره شده، مواد غذایی و نکاتی هستند که بر اساس تحقیقات به قدرت باروری کمک می کنند:
ویتامینهای A و D
- دستگاه تولید مثل از سلولهایی ایجاد شده که توان تکثیر زیادی دارند. برای این تکثیر، بدن نیازمند ویتامین A، اسیدهای چرب امگا 3، روی و ویتامین D است.
- این چهار ماده در تعداد زیادی از مواد غذایی وجود دارند که مصرف آنها علاوه بر افزایش قدرت باروری، تاثیر مثبتی بر عملکرد تمام ارگانهایی که سلولهایی با تکثیر بالا دارند مثل دستگاه تنفس، گوارش و کلیه میگذارد.
- ویتامین A در میوه و سبزیهای رنگی، شیر و کره، تخممرغ و جگر ویتامین D در کره، جگر و تخممرغ، روی در گوشت، آجیل و دانههای روغنی و اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی و در روغن سویا و گردو وجود دارد.
گوشت قرمز
- علی رغم این که در رژیم غذایی روزانه بیشتر به مصرف سبزیهای توصیه شده است، اما در زمینه باروری بر مصرف سبزیها تاکید زیادی نمیشود.
- با افزایش استفاده از سبزیها و لبنیات، محیط بدن «قلیایی» میشود در صورتی که با مصرف بیشتر گوشت قرمز بهخصوص گوشت گوسفند و ادویههای گرم مثل زنجبیل و دارچین، محیط بدن اسیدیتر میشود. بر اساس مطالعات، رژیمهایی که باعث اسیدی شدن محیط بدن میشوند، قدرت باروری را افزایش می دهد .
اسید آمینه ضروری
- اسیدآمینه «ال آرژینین» از دسته ترکیباتی است که در کشور ما و در دنیا زیاد روی آن کار شده است. این اسید آمینه در تمام مواد غذایی وجود دارد و مکملهای آن به صورت غلیظ شده نیز وجود دارد.
- کار ال آرژینین گشاد نمودن عروق است و همین موضوع توانمندی جنسی را افزایش میدهد. ال آرژینین در بدن ما به نیتریت اکساید تبدیل میشود که ضدالتهاب است و مانع از ابتلا به بیماریهای التهابی میشود و در نتیجه تضمین کننده سلامت دستگاه تولید مثل می باشد.
رسیدن به وزن مطلوب
- به بانوانی که برای بارداری اقدام کرده اند ولی موفق نشده اند، توصیه میشود در صورتی که چاق هستند و یا اضافه وزن دارند،ابتدا وزنشان را کاهش دهند و بعد برای بارداری تلاش کنند زیرا بالا بودن توده چربی بدن، چربی خون و کبد چرب، موجب کاهش قدرت باروری را می شود.
- بعد از رسیدن به وزن مطلوب و کاهش وزن، خانم نباید تا 3-2 ماه بعد از پایان رژیم، اقدام به بارداری کنند تا در این مدت با مصرف ریزمغذیها تقویت شود و با مصرف مکمل ها مانع کمبود کلسیم و آهن شود.
- همچنین به خانمهای لاغری که حجم توده بدنیشان 18 و کمتر از آن است، توصیه می شود قبل از ازدواج افزایش وزن داشته باشند و در محدوده وزن طبیعی قرار بگیرند. این خانمها به دلیل وزن پایین آمنوره میشوند یعنی گاهی 3 ماه عادت ماهیانه نمیشوند و که این امر باعث کاهش قدرت باروریشان می شود.
ید
- کمبود ید نیز بسیار مهم است. با شیوع تولید نمک های بدون ید، مصرف مکمل ید قبل از بارداری بسیار مهم است زیرا کمبود آن میتواند باعث عوارض جبرانناپذیر در جنین شود و او را تا آخر عمر ناتوان کند.
اسید فولیک
- مصرف اسید فولیک به عنوان مهمترین ریزمغذیای نباید فراموش شود. بهتر است بانوان بعد از ازدواج مصرف اسید فولیک را آغاز کنند؛ زیرا قرصهای جلوگیری از بارداری متابولیسم اسید فولیک را کم میکنند. از طرف دیگر نیز همیشه احتمال بارداری ناخواسته وجود دارد که کمبود اسید فولیک در دوران بارداری همراه با عارضه های زیادی خواهد بود
پزشک آنلاین
دکتر نرگس علیان [ متخصص زنان و زایمان ]